Αυτή είναι η πιο αιμομικτική οικογένεια στον κόσμο – Μιλάει με γρυλίσματα και γαβγίσματα

Αυτή είναι η πιο αιμομικτική οικογένεια στον κόσμο – Μιλάει με γρυλίσματα και γαβγίσματα

Οι Whittakers είναι μία αρκετά παλιά οικογένεια που κατοικεί μέσα στα δασώδη Απαλάχια όρη της Δυτικής Βιρτζίνια

Λίγο πριν ανοίξει το πλάνο, πίσω από τη σκοτεινή οθόνη ακούγεται ένας παράξενος ήχος, σαν συνδυασμός γαβγίσματος και χάχανου, που αναμειγνύεται με τα πραγματικά γαβγίσματα σκυλιών.

Η πρώτη εικόνα είναι μία ηλικιωμένη οικογένεια στη βεράντα τους. Ο άντρας που στέκεται στην πόρτα βγάζει ακόμα ένα γάβγισμα, αφού δεν έχει μάθει κανέναν άλλο τρόπο επικοινωνίας.

«Σε είχα φωτογραφήσει, θυμάσαι;», ρωτάει ο cameraman, και ο άντρας αποκρίνεται ενθουσιασμένος με μουγκρητά. Είναι ο Ray Whittaker, ένα από τα νεότερα παιδιά της επονομαζόμενης «πιο αιμομικτικής οικογένειας» στην Αμερική.

Το γάβγισμα και η αρχή της αιμομιξίας

Οι Whittakers είναι μία αρκετά παλιά οικογένεια που κατοικεί μέσα στα δασώδη Απαλάχια όρη της Δυτικής Βιρτζίνια, κοντά στην εξοχική κοινότητα του Odd (παράξενο).

Την ύπαρξη αλλά και μέρος της ζωής τους έφερε στη δημοσιότητα ο κινηματογραφιστής Mark Laita, για πρώτη φορά το 2004, μέσω του βιβλίου του «Created Equal», στο οποίο κατέγραφε πολλές σκοτεινές πτυχές του κοινωνικού υφαντού των ΗΠΑ.

Οι γείτονες αρχικά ήταν επιφυλακτικοί με τον ξένο, πιστεύοντας ότι, όπως πολλοί πριν από αυτόν, ήθελε να διασύρει την οικογένεια για λίγη εύκολη κωμωδία.

Σύμφωνα με τις έρευνές του, το αιμομικτικό οικογενειακό δέντρο των Whittakers εκτείνεται μέχρι τα τέλη του 19ου αιώνα. Συγκεκριμένα, το ζευγάρι των John Emory Whittaker και Grace Irene Whittaker, που ξεκίνησε το οικογενειακό παρακλάδι, ήταν πρώτα ξαδέρφια. Αυτό σημαίνει ότι είναι ξαδέρφια που προέρχονται από συγγενείς πρώτου βαθμού.

Μάλιστα, οι πατεράδες του John και της Irene, Henry Wade και John Isom αντίστοιχα, ήταν πανομοιότυποι δίδυμοι, γεννημένοι το 1882.

Ο Laita, με έναρξη το 2020, άρχισε να περνάει πολύ χρόνο με την οικογένεια. Αναφερθήκαμε ήδη στον Ray, ένα από τα 3 εναπομείναντα αδέλφια μετά τον θάνατο των γονιών τους, μαζί με την Betty, τη Lorraine και τον ξάδερφό τους, Timmy, που τυχαίνει να είναι και ανιψιός τους.

«Πόσα χρόνια ζείτε εδώ;», «Όλη μας τη ζωή», απαντά η Betty. Από τους 4, μόνο ο Timmy κατάφερε να πάει στο σχολείο και μάλιστα να τελειώσει το Γυμνάσιο.

Παρουσιάζουν όλοι τρομερή ομοιότητα, με χαρακτηριστικά στρογγυλεμένα πρόσωπα, μεγάλα κούτελα και λοξά μάτια, αν και προέρχονται από τρία διαφορετικά σπίτια.

Στη συνέχεια αποκαλύφθηκαν κι άλλα μέλη της οικογένειας που εκείνη την ημέρα δεν ήταν διαθέσιμα. Μαζί τους αυτή τη φορά είναι και οι ξάδερφοι Kenneth και Ian, που μένουν στα καινούργια τους καλύβια-τρέιλερ.

Η κύρια οικογένεια έχει καταφέρει να μετακομίσει από το παράπηγμα τους σε ένα νέο σπίτι, μέσω της οικονομικής βοήθειας που έλαβαν μετά τη διάδοση της ιστορίας τους. Ο Ray είναι πλέον περήφανος ιδιοκτήτης ενός κόκκινου ATV.

Αν και είναι μειωμένης αντίληψης, καταλαβαίνει τις περισσότερες ερωτήσεις που του απευθύνονται και απαντάει όπως μπορεί. Δεν έλαβε όμως ποτέ πραγματική εκπαίδευση και, καθώς αλληλεπιδρούσε περισσότερο με τα κατοικίδια της οικογένειας παρά με άλλα άτομα, η γλώσσα που μιλάει είναι ανάλογη.

Πάντως, φαίνεται χαρούμενος και πρόθυμος να ξεναγήσει το κινηματογραφικό crew σε κάθε επίσκεψη.


Αυτή η περιοχή της Δυτικής Βιρτζίνια, «πακτωμένη» μέσα στην οροσειρά των Απαλαχίων, γνωστή επί αιώνες για την απομονωμένη της θέση και την καλπάζουσα φτώχεια, έχει λάβει μία ευρύτερη φήμη ως «πρωτεύουσα» της αιμομιξίας των ΗΠΑ.

Στις δεκαετίες του 1880 και του 1890, συγγραφείς όπως η Mary Noailles Murfree και ο John Fox Jr. ταξίδεψαν σε όλη την Απαλαχία, αναζητώντας τα αχαρτογράφητα μονοπάτια των «λαϊκών ΗΠΑ», αλλά υπερεκτίμησαν τον βαθμό στον οποίο οι βουνίσιοι ζούσαν σε απομόνωση.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, οι ιεραπόστολοι ανέφεραν διάχυτη φτώχεια και αναλφαβητισμό, με πολυμελείς οικογένειες να ζούνε στριμωγμένες σε υπό κατάρρευση σπίτια.

Ωστόσο, ανθρωπολογικές μελέτες που βασίζονται σε πιστοποιητικά γάμων εκδοθέντων σε μία περίοδο 140 ετών, έχουν καταλήξει στο ότι τα επίπεδα αιμομιξίας σε αυτές τις ορεινές κοινότητες δεν αποκλίνουν σημαντικά από αυτά της υπόλοιπης χώρας.

Σε τελική ανάλυση, η απομόνωση, η φτώχεια και η έλλειψη κρατικής μέριμνας μπορεί να άφησε στους Whittakers έναν δύσκολο λαχνό, αλλά όπως και όλοι οι «απροσάρμοστοι» αυτής της αόρατης Αμερικής, το μόνο που θέλουν είναι να συνεχίσουν τον ήρεμο, απομακρυσμένο και ανέμελο τρόπο ζωής τους.

πηγή: reader

Δείτε επίσης: Απίστευτη γκάφα από ιερέα: Μπέρδεψε τη νύφη με την κουμπάρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading

Play