Πώς να φτιάξετε κουλουράκια σε χρόνο ντετέ για το φετινό πασχαλινό τραπέζι.
Εύκολα και γρήγορα πασχαλινά κουλούρια σε μόλις 15 λεπτά.
Για την ζύμη
750 γρ αλεύρι μαλακό
270 γρ ζάχαρη άχνη
3 μέτρια αυγά
250 γρ λιωμένο βούτυρο ( σε θερμοκρασία δωματίου)
50 γρ χυμό πορτοκάλι
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι ( ακέρωτο)
2 γρ Μαστίχα ( 5 Δάκρυα)
1/2 κτγ μαχλέπι
2 βανιλίνες
1/4 κτγ κακουλέ ( κάρδαμο)
1/4 κτγ μαγειρική σόδα
1 1/2 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το άλειμμα
1 αυγό
Εκτέλεση
1)Σε ένα πολυκόφτη θρυμματίζουμε την μαστίχα ,το κακουλέ ,το μαχλέπι , τις βανιλίνες και 70 γρ ζάχαρη άχνη.
2)Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη τα αυγά και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατέψει καλά το μείγμα.
3)Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκάλι το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
4)Ρίχνουμε την μαγειρική σόδα και το μπέικεν μέσα στο αλεύρι.
5)Ενσωματώνουμε το αλεύρι μέσα στα υγρά υλικά κοσκινίζοντάς το ( σε 2 δόσεις)
6)Ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
7)Μετράμε 30 γρ το κάθε κομμάτι και το δίνουμε το σχήμα που επιθυμούμε.
8)Χτυπάμε 1 αυγό μέτριο και αλείφουμε το κάθε κουλουράκι.
9)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 15-20 λεπτά.