Φαγητό Σαββάτου: Ελληνική καρμπονάρα

Φαγητό Σαββάτου: Ελληνική καρμπονάρα

Η καρμπονάρα για πολλούς Έλληνες εξακολουθεί να είναι απλώς μια μακαρονάδα α λα κρεμ, αφού έτσι τη σέρβιραν οι παλιές πιτσαρίες και τα εστιατόρια και έτσι την παρουσίαζαν τα περισσότερα βιβλία μαγειρικής.

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

120 γρ. μανιτάρια champignon

120 γρ. μπέικον

3 κ.σ. σπορέλαιο

330 γρ. κρέμα γάλακτος light

2 σκ. σκόρδο

πιπέρι

150 γρ. παρμεζάνα

1/2 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα σπαγγέτι 1 λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Κόβουμε τα μανιτάρια και το μπέικον σε μικρές φέτες.

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το σπορέλαιο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι μαζί με το μπέικον και σοτάρουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το πιπέρι και ζεσταίνουμε για 3-4 λεπτά.

Παράλληλα σε ένα μπολ τρίβουμε την παρμεζάνα και σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

Κρατάμε στην άκρη μια κούπα, περίπου 200 ml, από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μέχρι να το χρειαστούμε.

Σουρώνουμε τα σπαγγέτι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και ανακατεύουμε καλά.

Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. 

Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η συταγή είναι του σεφ Άκη Πετρετζίκη*

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση GPO: Δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ – Κάτω από το 10% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 2,5% η Νέα Αριστερά

Loading