Ουγγαρία: Επ’ αόριστον παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας από Όρμπαν

181
Ουγγαρία: Επ' αόριστον παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας από Όρμπαν
Την επ’ αόριστον παράταση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο της προσπάθειας επιβράδυνσης της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook, ο Ούγγρος Πρωθυπουργός σημειώνει χαρακτηριστικά: «Αυτό το Πάσχα θα διαφέρει από εκείνα που ξέρουμε. Οι περιορισμοί απαγόρευσης κυκλοφορίας ήταν εύλογοι και επιτυχείς καθώς επιβράδυναν την εξάπλωση της πανδημίας».

Σημειώνουμε ότι η Ουγγαρία έχει 980 επίσημα επιβεβαιωμένα κρούσματα από την πανδημία του κορονοϊού, μετρώντας και 66 νεκρούς. Βέβαια, η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανώς πολύ μεγαλύτερος, καθώς πλησιάζει η φάση των μαζικών μολύνσεων.

Οι περιορισμοί κατ’ οίκον τέθηκαν σε ισχύ τον προηγούμενο μήνα κι επρόκειται να λήξουν το σαββατοκύριακο του Πάσχα. Όμως, ο ανοιξιάτικος καιρός έκανε πολλούς πολίτες να στραφούν προς τη μετακίνηση σε σημεία αναψυχής, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να ακούσει τις εκκλήσεις των δημάρχων και των κοινοτικών συμβουλίων και να προχωρήσει στην απόφαση του επ’ αόριστον lockdown.

Μάλιστα, η αρχίατρος Σεσίλια Μίλερ αποκάλυψε σήμερα ότι οι αρχές εντόπισαν περισσότερα από 100 κρούσματα κορονοϊού σε οίκο ευγηρίας της Βουδαπέστης, με πέντε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: 799 νεκροί από κορονοϊό στη Νέα Υόρκη σήμερα