Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δεν έχει πάρει πτυχίο από εμάς ο Κυριάκος Βελόπουλος!

482
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δεν έχει πάρει πτυχίο από εμάς ο Κυριάκος Βελόπουλος!
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI
Στην πλήρη διάψευση των όσων αναφέρει στο βιογραφικό του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετικά με την κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου, προχώρησε το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στη σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου διευκρινίζει ότι ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος ουδέποτε υπήρξε φοιτητής του και βεβαίως δεν έχει πάρει πτυχίο ή/και μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν προσφέρει πτυχίο “Επικοινωνίας” ή “Ελληνικού Πολιτισμού”».

Το βιογραφικό του Κυριάκου Βελόπουλου

Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει ο Κυριάκος Βελόπουλος στην προσωπική του ιστοσελίδα, αναφέρει:

«Ο Κυριάκος Βελόπουλος γεννήθηκε στις 24-10-1965 στην Γερμανία και κατάγεται από αγροτική οικογένεια προσφύγων. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο Δενδροποτάμου υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και στην ηπειρωτική χώρα. Από τον στρατό απολύθηκε με το βαθμό του Έφεδρου Αξιωματικού.

Στη συνέχεια εγγράφηκε στη Σχολή Δημοσιογραφίας του «Κέντρου Ελευθέρων Φιλοσοφικών Κοινωνικών Σπουδών», παρακολουθώντας μαθήματα ως υπότροφος. Από τη Σχολή αποφοίτησε το 1990 με βαθμό Άριστα.

Το 2013 έλαβε το Πτυχίο του με ειδίκευση στην Ιστορία, Αρχαιολογία και τον Ελληνικό Πολιτισμό από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το 2016 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ειδίκευση στην Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία και από το 2017 είναι υποψήφιος Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Σόφιας.

Ομιλεί πολύ καλά την Αγγλική και τη Γερμανική γλώσσα, γνωρίζει να χειρίζεται Η/Υ και έχει καλές γνώσεις σχεδίασης, παραγωγής και διαχείρισης νέων μέσων επικοινωνίας. Επίσης, διαθέτει γνώσεις ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού μοντάζ.

Με την ιδιότητα του δημοσιογράφου εργάζεται από το 1989 έως και σήμερα, σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς».

Η απάντηση μέσω Twitter

Προσπαθώντας να απαντήσει στην ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο κ. Βελόπουλος ανάρτησε στο Twitter μεταπτυχιακό τίτλο στην Επικοινωνία και Δημοσιογραφία από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το οποίο είναι, όμως, διαφορετικό ίδρυμα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Δείτε επίσης: Χαρίτσης προς κυβέρνηση: «Να μας πει επιτέλους ποιο είναι το σχέδιο»