Ποιος απερχόμενος δήμαρχος Π.Ε. Θεσσαλονίκης προσλαμβάνει επιστημονικούς συμβούλους για ένα μήνα;

Βρισκόμαστε 1,5 μήνα πριν την παράδοση των δήμων στους νέους δημάρχους και παρατηρείται έντονα η εγκατάλειψη και η παράδοση των απερχόμενων δημάρχων υπό το βάρος της ήττας και της ψυχολογίας του αποχωρήσαντος…

Βέβαια είναι υποχρέωση των τοπικών αρχών να υπηρετούν τον πολίτη και να εκπληρώνουν τα καθήκοντά τους όπως προεκλογικά διακήρυτταν «για το καλό του τόπου» μέχρι και την τελευταία μέρα.

propoli

Ωστόσο στο διάστημα των 2,5 μηνών παρατηρείται το φαινόμενο οι απερχόμενοι δήμαρχοι να κλείνουν… «άκομψα» όπως φαίνεται κάποιους «ανοιχτούς λογαριασμούς».

Αλλιώς πως μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι στο δήμο Καλαμαριάς ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης ετοιμάζεται να προσλάβει δύο επιστημονικούς συνεργάτες, οι οποίοι προφανώς προτού καν αναλάβουν θα πρέπει να αποχωρήσουν καθώς θεωρούνται σύμβουλοι του νυν δημάρχου.

Σύμφωνα με την σχετική απόφαση που ήδη ανέβηκε στη Διαύγεια και παραθέτουμε παρακάτω οι επιστημονικοί συνεργάτες που θα προσληφθούν θα παρέχουν συμβουλές και προτάσεις στον Δήμαρχο για θέματα Οργάνωσης και Δημόσιας Διοίκησης, σε σχέση με τη διοίκηση και λειτουργία οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού και συγκεκριμένα σε θέματα οικονομικής φύσεως και σε θέματα τεχνικών έργων και υπηρεσιών, αντίστοιχα.

Ως εδώ όλα καλά αν ο κ. Δαρδαμανέλης είχε επανεκλεγεί αλλά τι νόημα έχει 45 ημέρες πριν παραδώσει τα ηνία του δήμου να προχωρά σε πρόσληψη επιστημονικών συνεργατών οι οποίοι μέχρι να προσληφθούν θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μόνο για ένα μήνα συμπεριλαμβανομένων και των εορτών των Χριστουγέννων;

Δύο τινά συμβαίνουν ή ο κ. Δαρδαμανέλης ότι δεν πρόλαβε να κάνει στα τέσσερα χρόνια της θητείας του έχει σκοπό να το κάνει σε 1,5 μήνα ή ενδεχομένως εκπληρώνει κάποια προεκλογική υποχρέωση την οποία θα πρέπει τώρα να εκπληρώσει.

Δείτε την απόφαση στη Διαύγεια

Δείτε επίσης: Καλαμαριά: Γειτονιά μετατράπηκε σε ντίσκο από βλάβη στον ηλεκτροφωτισμό (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading