Διάβασα προσοχή τα πόθεν έσχες των 300 βουλευτών και ξαφνιάστηκα.
Πώς είναι δυνατόν, σκέφτηκα, ο μεν κ. Γιώργος Αμυράς, που ήταν βουλευτής με το Ποτάμι το 2018 και σήμερα έχει εκλεγεί με την ΝΔ, να δήλωσε το τελευταίο ελεγκτέο έτος, συνολικό βουλευτικό εισόδημα ύψους 71.543 ευρώ και αντίστοιχα ο κ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής Δρίτσας να δήλωσε εισόδημα περίπου 31.500 ευρώ, ενώ ο επίσης βουλευτής εκείνη την περίοδο Άδωνις Γεωργιάδης περίπου 69.000 ευρώ;
Τo 45% των συνολικών βουλευτικών αποδοχών εκτός εφορίας;;
Αδύνατον στην πραγματικότητα, μου λέει ο λογιστής μου, αλλά δυνατό φορολογικά, μιας και ένα ποσοστό της τάξης του 45% των συνολικών βουλευτικών αποδοχών εξακολουθεί να παραμένει εκτός εφοριακής τσιμπίδας.
Πράγμα που σημαίνει πως οι βουλευτές μας, αμείβονται με πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα από τις οποίες ένα πολύ μεγάλο μέρος δεν φορολογείται
Αντίθετα οι Έλληνες πολίτες που έχουν μισθούς των 500 ή και των 1000 ευρώ όχι απλά φορολογούνται, αλλά φορολογούνται και υψηλά!
Ερωτώντας μάλιστα τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου, διαπίστωσα πως οι περισσότεροι βουλευτές δήλωσαν στα “πόθεν έσχες” μόνο το φορολογητέο μέρος των συνολικών βουλευτών εσόδων τους με αποτέλεσμα να εμφανίσουν ποσά των 35 εως 38 χιλιάδων ευρώ!
Κάποιοι βέβαια προτίμησαν τον παλαιότερο τρόπο καταγραφής των εισοδημάτων τους, εμφανίζοντας σχεδόν διπλάσια εισοδήματα.
Εξαίρεση κάποιοι βουλευτές που δήλωσαν και τα μεν και τα δε, όπως ο κ. Σάββας Αναστασιάδης (ΝΔ) που δήλωσε 43.569 ευρώ φορολογητέα βουλευτική αποζημίωση και 35.032 ευρώ αφορολόγητα.
Άρα η βουλευτική αποζημίωση είναι κοντά στα 75.000 ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν τα μισά δεν τα δηλώνουν οι βουλευτές μας
Δείτε εδώ τους πρωταθλητές των Δανείων:
Πόσα λαμβάνει μηνιαίως ένας βουλευτής;;
Να σημειώσω βεβαίως ότι το σύνολο των βουλευτών λαμβάνει μηνιαίως:
- 5.135 ευρώ ως ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση
- επίδομα γραφείου που κυμαίνεται απο 664 ευρώ εως 831 ευρώ ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια
- ταχυδρομική ατέλεια ύψους 909 ευρώ
- έξοδα κίνησης που κυμαίνονται απο 291 ευρώ εως 648 ευρω ανάλογα με την απόστασης της εκλογικής περιφέρειας
- και φυσικά αποζημίωση ύψους 75 ευρώ για κάθε συμμετοχή σε κοινοβουλευτική επιτροπή.
Όχι μην κάνετε τη πρόσθεση γιατί θα κάνετε λάθος, καθώς το σύνολο των εισοδημάτων των βουλευτών μας, ποικίλει ανά νομό και ανά συμμετοχή στις κοινοβουλευτικές επιτροπές.
Πάντως αυτοί των μικρών κομμάτων παίρνουν τα… περισσότερα! Λόγω πολλών συμμετοχών στις επιτροπές… Πιστέψτε με!
Πηγή: e-vima.gr