(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

ΣΥΡΙΖΑ: Οργή και απογοήτευση για τη στάση του Τσίπρα – Πώς σχολιάστηκε η απουσία του

Η παρέμβαση Τσίπρα ήταν αυτή που τα έφερε όλα… τούμπα στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αφού στην πρώτη του τοποθέτηση ζήτησε να δοθεί ξανά ο λόγος στα μέλη του κόμματος για εκλογή προέδρου.

Η πρότασή του βέβαια έπεσε στο κενό, αφού σχεδόν κανείς δεν συμφώνησε με τον πρώην πρωθυπουργό εκτός από ελάχιστα στελέχη.

propoli

Ο Αλέξης Τσίπρας απ’ ότι φάνηκε πέτυχε το ακριβώς αντίθετο απ’ αυτό που ήθελε να πετύχει, αφού όχι μόνο δεν υιοθετήθηκε η πρότασή του, αλλά δημιούργησε και έντονο εκνευρισμό στους Συνέδρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Χαρακτηριστικό της αρνητικής εικόνας που έχει δημιουργήσει πλέον ο πρώην πρωθυπουργός, είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, ήταν ελάχιστα τα χειροκροτήματα την ώρα που ακουγόταν το όνομά του.

Η απουσία του από τον χώρο του Συνεδρίου δε θα μπορούσε να μην σχολιαστεί αρνητικά αφού εκτός από πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, είναι και εν ενεργεία βουλευτής Α’ Πειραιώς. Στα «πηγαδάκια» του Συνεδρίου μάλιστα συζητιόταν και το ενδεχόμενο… ζήλειας του Αλέξη Τσίπρα προς τον Στέφανο Κασσελάκη λόγω της δημοτικότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως επισημαίνεται μάλιστα, η παρέμβασή του δείχνει ότι έχει χάσει την επαφή του με τη βάση του κόμματος.

Το μόνο που κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας με τη στάση του τις προηγούμενες μέρες, είναι να δημιουργήσει ένα κλίμα οργής και εκνευρισμού, παρά ενότητας για την επόμενη μέρα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δείτε επίσης: Φίλης: Ο πολιτικός κύκλος του Αλέξη Τσίπρα έχει τελειώσει – Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται ως μπαλαντέρ εξουσίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading