Τα δώρα μεταξύ Τζιτζικώστα – Βαρθολομαίου (vds)

Της Μαρίας Βλάχου
Κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του νέου κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αντάλλαξαν δώρα, όπως άλλωστε ορίζει το πρωτόκολλο.

Διαβάστε αναλυτικά: Τζιτζικώστας: «”Πράσινος” Πατριάρχης ο Βαρθολομαίος»

propoli

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προσέφερε στον Απόστολο Τζιτζικώστα ένα φωτογραφικό ενθύμιο από το Πατριαρχείο, καθώς και έναν ασημένιο δίσκο.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του και αφού τόνισε πως η φωτογραφία θα «κοσμεί στο γραφείο μου», δώρισε στον Οικουμενικό Πατριάρχη δύο λευκώματα, ένα με την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Μακεδονίας, δηλώνοντας μάλιστα πως «αυτή είναι η αληθινή ιστορία της Μακεδονίας», ενώ το δεύτερο λεύκωμα ήταν από την περσινή επίσκεψη του Πατριάρχη στη λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου.

Δείτε το βίντεο του Politik.gr με τα δώρα του περιφερειάρχη:

Το πρόγραμμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Στη συνέχεια στις 13:00 το μεσημέρι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, θα εγκαινιάσει την εικαστική έκθεση της συλλογής Βαρλάμη με τίτλο «Άγιος Λουκάς ο ιατρός».

Στις 18.30 μ.μ., ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου θα υποδεχθεί στο Διοικητήριο τον κ.κ. Βαρθολομαίο. Μετά από την κατ’ ιδίαν συνάντηση τους ο κ. Καράογλου θα συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον τρίτο όροφο του Διοικητηρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς. Εκεί ο Παναγιώτατος θα ενημερωθεί για το έργο των υπηρεσιών και θα ξεναγηθεί στη μόνιμη έκθεση που υπάρχει στο χώρο.

Loading