Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων της πλατείας Δικαστηρίων

23
Παράσταση διαμαρτυρίας κατοίκων της πλατείας Δικαστηρίων

    Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν κάτοικοι της πλατείας Δικαστηρίων με αίτημα να αποσυρθούν τα κοντέινερ, το καρουζέλ και τα σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή (άγαλμα  Ελ.Βενιζέλου) από την περίοδο του Χριστουγέννων στο πλαίσιο των “Μαγεμένων Γιορτών” και να σταματήσει η εμπορική δραστηριότητα στους δημόσιους χώρους.
    Σε ανακοίνωση τους οι κάτοικοι αναφέρουν πως ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αποφάσισαν “χωρίς να μας ρωτήσουν να λειτουργήσουν εκ νέου στην Πλατεία ένα μικρό εμπορικό κέντρο, από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου. Κάτι που ήδη δήλωσαν πως θα κάνουν και το Πάσχα. Μετά θα βρουν κάτι άλλο. Η γειτονιά μας είναι καταδικασμένη να ασχημαίνει κι άλλο για τα κέρδη του δήμου και των εμπόρων”.
    Παράλληλα, ζητούν αναβάθμιση της πλατείας με σεβασμό στο περιβάλλον, στους ανθρώπους και τα ζώα με αύξηση του πρασίνου και  ανάπλαση των παιδικών χαρών και των πάρκων στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης.  Οι κάτοικοι θα πραγματοποιήσουν για το ίδιο θέμα συγκέντρωση το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, πίσω από το “Μπέη Χαμάμ”. 
Α.Καρ.
 

©Πηγή: amna.gr