Πέρασε με 156 «ναι» η τροπολογία για το ποδόσφαιρο

101
Οι ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ για το ν/σ του ΥΠΕΣ
INTIME
Με 156 «ναι» ψηφίστηκε η τροπολογία που κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, σχετικά με τις ποινές στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, στον απόηχο της υπόθεσης ΠΑΟΚ και Ξάνθης για το θέμα της πολυιδιοκτησίας – 90 ψήφισαν κατά.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ΠΑΟΚ και Ξάνθη να μην υποβιβαστούν, ωστόσο αναμένεται να τιμωρηθούν με αφαίρεση βαθμών, από -6 έως -10 και πρόστιμο.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη με ηλεκτρονικό τρόπο ψήφισαν συνολικά 246 βουλευτές. Από αυτούς, 156 ψήφισαν «ναι», οι 90 «όχι» ενώ δεν υπήρξε ούτε ένα «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας για τους βουλευτές της ΝΔ διαμηνύοντας ότι «η κυβέρνηση είναι υπεράνω ομάδων», ενώ προειδοποίησε για διαγραφή βουλευτών που δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία.

Από τη διαδικασία έλειπε ο βουλευτής της ΝΔ Γεώργιος Βαγιωνάς, καθώς και ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν οι Γιάννης Μουζάλας, Τάνια Ελευθεριάδου, Σωκράτης Φάμελλος, Τρύφων Αλεξιάδης, Σωκράτης Βαρδάκης, Σταύρος Αραχωβίτης και Έφη Αχτσιόγλου, οι οποίοι έχουν στείλει ήδη επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Δείτε επίσης: Βόμβα στο ελληνικό πρωτάθλημα: Σκέφτεται τη διακοπή ο Μητσοτάκης!

Δείτε επίσης: Ν. Ρωμανός: Εθνικό στοίχημα να μη διχαστούμε

Δείτε επίσης: Μπουρνούς: «Οι βουλευτές της ΝΔ θα πιουν το πικρό ποτήρι»

Δείτε επίσης: Πέτσας: Δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την ονομαστική ψηφοφορία