Περιορίστηκε η πυρκαγιά σε χημικό εργοστάσιο στη βορειοδυτική Γαλλία

27
Η πυρκαγιά, που ξέσπασε σήμερα σε χημικό εργοστάσιο στη Ρουέν, στη βορειοδυτική Γαλλία, και χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα επικίνδυνη, έχει περιοριστεί, αλλά δεν έχει ακόμη κατασβεστεί, ανακοίνωσαν οι αρχές, οι οποίες διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν θύματα, αλλά αναφέρθηκαν σε “κίνδυνο μόλυνσης του Σηκουάνα”.

“Η πυρκαγιά περιορίστηκε, δεν έχει σβήσει”, δήλωσε το μεσημέρι μέλος της πυροσβεστικής. “Ορισμένα προϊόντα απομακρύνθηκαν από τις εγκαταστάσεις”, διευκρίνισε επίσης, απευθυνόμενο στον υπουργό Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ που μετέβη εκεί.

Η πυρκαγιά αυτή ξέσπασε γύρω στις 03:30 (ώρα Ελλάδος) σήμερα τα ξημερώματα σε μια αποθήκη του εργοστασίου Lubrizol, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης και τον διάσημο καθεδρικό της Ρουέν, η οποία έχει περίπου 500.000 κατοίκους.

Το εργοστάσιο αυτό, στο οποίο εργάζονται περίπου 400 άνθρωποι, παρασκευάζει και κυκλοφορεί στην αγορά πρόσθετα λιπαντικών, καυσίμων ή βιομηχανικών χρωμάτων.

Η πυρκαγιά δεν προκάλεσε θύματα. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακές, καθώς δείχνουν κυρίως μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να υψώνεται στον ουρανό, η οποία είναι ορατή από απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.