ΠΚΜ: Τέσσερα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας

123
ΠΚΜ: Τέσσερα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας
Μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε λαμβάνει η ΠΚΜ, με τον περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, να τα παρουσιάζει σε τηλεδιάσκεψή του με τους προέδρους των Επιμελητηρίων.

Οι τελευταίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στον περιφερειάρχη, ώστε να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα περιφερειακού χαρακτήρα από τις υπηρεσίες και το σχεδιασμό της ΠΚΜ.

«Στόχος μας είναι να μην μείνει μόνη της καμιά επιχείρηση την επομένη της πανδημίας του κορονοϊού. Κοινός στόχος είναι να ξανασταθούν οι επιχειρήσεις στα πόδια τους, να μη μείνει καμιά κλειστή και να μη χαθούν θέσεις εργασίας», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε:

«Χτίζουμε σήμερα όλοι μαζί και σε συνεργασία με την Κυβέρνηση την επόμενη μέρα της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οφείλουμε να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την επόμενη μέρα, η οποία θα είναι δύσκολη για το επιχειρείν, για τους εργαζόμενους και συνολικά για την οικονομία».

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για μεγαλύτερη ρευστότητα στην αγορά, μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

Τα τέσσερα μέτρα της ΠΚΜ αφορούν:

1.Χρηματοδοτικά εργαλεία για την αποκατάσταση της ρευστότητας των επιχειρήσεων, προκειμένου αυτές να αρχίσουν να λειτουργούν αμέσως μετά το πέρας της υγειονομικής κρίσης από την πανδημία του κορονοϊού.

2.Δράσεις για την προσαρμογή των εργαζομένων και των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία.

3.Επίσπευση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, με μεγαλύτερη προσβασιμότητα για όλες τις επιχειρήσεις στους ευρωπαϊκούς πόρους. Βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων, στη βάση του ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ και με κεντρικό στόχο την κάλυψη των αναγκών της πραγματικής οικονομίας. Χρηματοδότηση στοχευμένων δράσεων για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

4.Διεκδίκηση από κοινού με τα Επιμελητήρια εφαρμογής μέτρων για τη διευκόλυνση και τη μείωση της γραφειοκρατίας στη λειτουργία του συνόλου των επιχειρήσεων (αδειοδοτήσεις κτλ.).

Δείτε ακόμη: Μέριμνα για τα αδέσποτα της Θεσσαλονίκης