Θ. Πλεύρης: «Γελοία η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ για τις Πρέσπες»

281
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Ήταν τελείως γελοία η όποια επίθεση, ειδικά από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ξαφνικά συμφώνησε η ΝΔ με τη Συμφωνία των Πρεσπών», δήλωσε στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Απλά Επικίνδυνοι» ο βουλευτής της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, με αφορμή το συγχαρητήριο tweet του υπουργείου Εξωτερικών για την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ εξαπέλυσε «πυρά» εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «οι άνθρωποι που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών θα μείνουν στην ιστορία για την εκχώρηση ονόματος, γλώσσας και εθνότητας στους Σκοπιανούς και κατά την άποψή μου είναι ντροπή και προκλητικό την ιστορική τους αυτή ευθύνη να την παρουσιάζουν ωραιοποιημένη».

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, «δυστυχώς, από τη στιγμή που ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών τελειώνει το θέμα του ΝΑΤΟ και μένει ανοιχτό μόνο το κομμάτι της ΕΕ και πάλι η χώρα είναι δεμένη χειροπόδαρα σε μία συμφωνία που, κατά τη δική μας άποψη και εκτίμηση, δεν μπορεί μονομερώς να καταγγελθεί. Αυτό είναι μία πραγματικότητα».

«Δεν χάρηκα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ»

Όσον αφορά το tweet του υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε να αποφευχθεί οποιαδήποτε αναφορά στο θέμα. «Είμαι από τους ανθρώπους που δεν χάρηκαν με τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Αν μπορούσε να αποφευχθεί, θα το προτιμούσα. Δεν ξέρω πώς είναι οι κανόνες της διεθνούς διπλωματίας, αλλά δεν νομίζω να υπάρχει υποχρέωση να αναρτάς tweet», είπε χαρακτηριστικά ο Θάνος Πλεύρης.

Κληθείς να σχολιάσει την υγειονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας και τις συνέπειες που έχει στην οικονομία, σημείωσε πως το πακέτο των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι μεγάλο, όμως οι συνέπειες μπορεί να είναι τέτοιας φύσεως που να χρειαστούν πολύ μεγαλύτερες τομές και παρεμβάσεις σε επόμενη φάση.

«Αυτή τη στιγμή, θα υπάρξει μία τρομακτική συρρίκνωση ενός διμήνου τουλάχιστον. Και το Μάιο να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα πράγματα, μη νομίζουμε ότι ξαφνικά θα είμαστε στην κατάσταση που ήμασταν στις αρχές Μαρτίου. Η κυβέρνηση έχει να σταθμίσει δύο θέματα: Να μη γονατίσουν οικονομικά οι επιχειρήσεις, αλλά και το βάθος της κρίσης».

“Ο πολιτικός κόσμος να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τι γίνεται”

Σχολιάζοντας το κάλεσμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στους υπουργούς και τους βουλευτές της ΝΔ να προσφέρουν το μισό μισθό τους στη μάχη κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε: «Ο πολιτικός κόσμος πρέπει σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή να δείξει ότι αντιλαμβάνεται τι γίνεται. Αν κάποιος δεν θέλει να το κάνει και έχει ένα επιχείρημα για αυτήν του την πράξη, έχω την απαίτηση από αυτόν να βγει και το πει».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον Flash 99,4 ο Θάνος Πλεύρης: