Άδωνις: Επί υπουργίας μου ο χαμηλότερος τζίρος της Novartis

Με το επιχείρημα ότι επί υπουργίας του η Novartis είχε το χαμηλότερο τζίρο υπερασπίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης τη θητεία του στο υπουργείο Υγείας, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση προανακριτικής για την πολύκροτη υπόθεση.

«Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε» αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Το 2009 ο τζίρος της Novartis ήταν 440 εκατ. ευρώ. Το 2012 ο τζίρος της εταιρείας ήταν 410 εκατ. ευρώ. Το 2013 ο τζίρος της Νοβάρτις ήταν 381 εκατ. ευρώ. Το 2014 -που εφαρμόστηκαν οι ρυθμίσεις που έγιναν επί δικής μου υπουργίας- ο τζίρος της εταιρείας ήταν 337 εκατ. ευρώ και σήμερα, τρέχει με 470 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης παρουσιάζοντας συγκριτικά στοιχεία που διάβαζε από έναν μεγάλο πίνακα.

«Ο κ. Μπέζας είχε την αρμοδιότητα του δελτίου τιμών για το οποίο κατηγορούμαι. Και γι’ αυτό δεν υπογράφω εγώ την απόφαση. Το ξεκαθαρίζω όμως ότι δεν έχει τίποτα κακό το δελτίο τιμών που υπογράφει ο κ. Μπέζας» συνέχισε.

«Καλός στη λάσπη ο Βαξεβάνης, αγράμματος στη μελέτη»

Και συνέχισε επιτιθέμενος στον Κώστα Βαξεβάνη: «Ο κ. Βαξεβάνης μπορεί να είναι καλός στη λάσπη, στη μελέτη όμως είναι εντελώς αγράμματος», για να προσθέσει: «Δεν έκανα καμιά διαφωνία με την τρόικα για το δελτίο φαρμάκων, εφάρμοζα το μνημόνιο και ξέρετε εσείς πια τι είναι η εφαρμογή των μνημονίων».
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι επί δικής του θητείας στο υπουργείο Υγείας μειώθηκαν οι τιμές σε 7.599 φάρμακα στα συνολικά 9.000 φάρμακα. «Και ενώ μειώθηκαν οι τιμές, εσείς με τον κ. Τσίπρα τα καταψηφίσατε» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Για να προσθέσει αμέσως μετά: «Εμείς κατεβάζαμε τις τιμές στα φάρμακα και εσείς τις ανεβάζετε και έχετε και το θράσος να μιλάτε».