Ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο

Κατόπιν συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, υπό τον Νεκτάριο Σαντορινιό, με θέμα την ίδρυση Σχολής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, πάρθηκαν αποφάσεις έτσι ώστε το εγχείρημα να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η άμεση παραχώρηση για χρήση του κτιρίου (Παρθεναγωγίο) που αυτή τη στιγμή στεγάζεται το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πόλης Καλύμνου και σε δεύτερη φάση η σύνταξη του κτιριολογικού προγράμματος από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΝΑΝΠ, ΔΙΛΙΚΥΠ και η σύνταξη του ΠΔ ιδρύσεως της Σχολής και του κανονισμού λειτουργίας αυτής, από την υπηρεσία του ΥΝΑΝΠ, ΔΕΚΝ.

«Για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών»

«Το υπουργείο σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και τη δέσμευση του υπουργού, Παναγιώτη Κουρουπλή για την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, προσπαθεί για την ταχύτερη ολοκλήρωση των διαδικασιών που θα κάνουν πραγματικότητα το χρόνιο αίτημα του νησιού για λειτουργία ΑΕΝ.

Η Κάλυμνος νησί ναυτικών και σφουγγαράδων που έχει συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της εθνικής οικονομίας και στην ισχυροποίηση του ονόματος της Ελληνικής Ναυτιλίας, τώρα πια θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενεί μια σύγχρονη και υψηλών προδιαγραφών Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού που ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης, αλλά και στην ανάπτυξη του νησιού», τόνισε μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση έλαβαν επίσης μέρος, ο γενικός γραμματέας ΥΝΑΜΠ, Διονύσης Καλαματιανός, ο δήμαρχος Καλύμνου, κ. Γαλουζής, ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ, κ. Διαμαντής, ο προϊστάμενος του τμήματος Έργων του δήμου Καλύμνου, κ. Ζωγραφάκης, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ναυτικών του ΥΝΑΝΠ, κ. Μπέλλας, η κα. Κυραμαργιού ως Μηχανικός εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών και Κτιριακών Υποδομών του ΥΝΑΝΠ καθώς και συνεργάτες από το γραφείο του υφυπουργού.