Αβραμόπουλος: «Αν βρεθεί κάτι, στο απόσπασμα» (vd)

Στη… φωτιά βάζει το χέρι του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τονίζοντας για την υπόθεση Novartis, πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί προσαύξηση περιουσίας ούτε για τον ίδιο, αλλά ούτε και για τους συνεργάτες του.

«Ξεκάθαρα λέω, ότι σε ό,τι με αφορά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση και πρώτος εγώ ζητώ να ερευνηθεί σε βάθος οτιδήποτε αφορά στην προσωπική και στην πολιτική μου ζωή», τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς αν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί προσαύξηση περιουσίας για τον ίδιο και συνεργάτες του.

«Αν βρεθεί κάτι… στο απόσπασμα!»

«Ας τους ψάξουν λοιπόν (σ.σ. τους συνεργάτες). Ας τους ερευνήσουν. Και αν κάτι βρεθεί, στο εκτελεστικό απόσπασμα. Αλλά αυτό σας το λέω με βάση και τις διαβεβαιώσεις που μου έχουν δώσει. Το θέμα μας δεν είναι εκεί. Εγώ πιστεύω ότι είναι καθ’ όλα εντάξει. Το πιστεύω. Γιατί αν δεν το πίστευα, δεν θα είχα συνεργάτες», δηλώνει ο κ. Αβραμόπουλος, στο απόσπασμα της συνέντευξης για τη Novartis που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

«Στη Δικαιοσύνη τα καθάρματα»

Ερωτηθείς εάν έχει μιλήσει με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αβραμόπουλος απαντά: «Όχι, δεν χρειάστηκε, αλλά δεν έχω καμιά δυσκολία να μιλήσω. Βέβαια, αν χρειαστεί να μιλήσω, δεν θα μιλήσω γι’ αυτό. Γι’ αυτό θα μιλήσει η Δικαιοσύνη, μέχρι την ώρα που τα καθάρματα αυτά που έστησαν αυτή τη σκευωρία θα βρεθούν στο εδώλιο. Αυτό είναι ξεκάθαρο».

«Ενήμερος για όλα ο Καραμανλής»

Ερωτηθείς για το αν γνώριζε τις ενέργειές του ο τότε πρωθυπουργό, Κώστας Καραμανλής, ο πρώην υπουργός Υγείας απαντά:

«Ο κ. Καραμανλής είναι ένας υπεύθυνος πολιτικός. Υπήρξε ένας πολύ καλός πρωθυπουργός και ήταν ενήμερος για όλα τα θέματα του. Και ειδικότερα για αυτά τα ζητήματα είχε δώσει και συγκεκριμένες οδηγίες. Γι’ αυτό και συγκάλεσε τις κυβερνητικές επιτροπές όπου συζητήθηκαν και ελήφθησαν οι αποφάσεις».

«Υπάρχει Σύνταγμα στην Ελλάδα»

«Αυτά που λένε πολλοί, ότι η Ελλάδα γίνεται ‘Πολωνία’, εγώ δεν τα συμμερίζομαι», υπογραμμίζει σε άλλο σημείο ο κ. Αβραμόπουλος και εξηγεί: «Υπάρχουν διαδικασίες, υπάρχουν κανονισμοί της Βουλής, υπάρχει Σύνταγμα. Και υπάρχει το Σύνταγμα».

Μάλιστα, όταν η Σία Κοσιώνη του αναφέρει ότι «το κόμμα σας το είπε αυτό», εκείνος απαντά:

«Μιλάτε με μένα τώρα, μιλάτε με μένα, και όταν μιλάτε με μένα, απαντώ εγώ».

Μάλιστα, στην παρατήρηση της δημοσιογράφου ότι εκφράζει διαφορετική άποψη από το κόμμα του, ο κ. Αβραμόπουλος προσθέτει: «Αξιολογήστε την εσείς».