Αβραμόπουλος για Novartis: Νοσηρά μυαλά μου έστησαν σκευωρία

«Νοσηρά μυαλά μου έστησαν σκευωρία» υποστήριξε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1 ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ξεσπώντας για την εμπλοκή του ονόματός τους στην υπόθεση της Novartis.

Ο επίτροπος Μετανάστευσης, αφού έλαβε γνώση της «ατεκμηρίωτης» και «διάτρητης» όπως τη χαρακτήρισε δικογραφίας, δήλωσε πως είναι ξεκάθαρο πλέον ότι πρόκειται  για σκευωρία χωρίς προηγούμενο που δεν θα ευσταθούσε σε καμία χώρα της Ευρώπης.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια εβδομάδα μετά, δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιο HIV. Τότε ρώτησα τους συνεργάτες μου τι χρειάζεται και μου απάντησαν μοριακός έλεγχος. Να εγκαταστήσουμε, απάντησα. Μου είπαν ότι χρειάζεται διαγωνισμός και θα στοιχίσει πολλά. Και τότε τι έκανα; Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας ή το υπουργείο Ανάπτυξης , κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις αυτές προχωρήσεις».

Είναι συκοφαντία

«Άρα αυτό που λέει, όχι μόνο δεν στέκει, αλλά είναι συκοφαντία. Αυτό που δεν ξέρει αυτός ο αλητήριος είναι ότι δεν ήταν το υπουργείο, ήταν η Βουλή. Ας κατηγορήσει λοιπόν ευθέως τη Βουλή» κατέληξε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.