Αβραμόπουλος για Novartis: «Σκευωρία δίχως προηγούμενο»

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτηρίζει «διάτρητη» και «ατεκμηρίωτη» τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis. Παράλληλα, προειδοποιεί ότι ψευδομάρτυρες και ηθικοί αυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη και ζητά να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση.

«Διάτρητη η δικογραφία»

«Σήμερα έλαβα γνώση της ατεκμηρίωτης και διάτρητης δικογραφίας. Είναι ξεκάθαρο πλέον, ότι πρόκειται για σκευωρία χωρίς προηγούμενο, που σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί να σταθεί. Μόνο νοσηρά μυαλά θα μπορούσαν να την εμπνευσθούν και να την επιχειρήσουν», αναφέρει αρχικά ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Ωστόσο δεν αρκούν οι χαρακτηρισμοί αυτοί. Θα ήταν αρκετοί εάν δεν υπήρχε συγχρόνως παραβίαση σοβαρών θεσμικών κανόνων λειτουργίας, στην προσπάθεια να θιγούν και να εξοντωθούν πολιτικοί αντίπαλοι», συνεχίζει ο κ. Αβραμόπουλος.

«Όλα και όλοι στο φως της δημοσιότητας»

«Οι ψευδομάρτυρες, οι ηθικοί αυτουργοί και συναυτουργοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την τακτική δικαιοσύνη, κατηγορούμενοι για σοβαρά αδικήματα, όχι μόνο κατά όσων σήμερα κατονομάζονται αλλά και κατά της ομαλής λειτουργίας της πολιτικής ζωής του τόπου», αναφέρει στη συνέχεια και προσθέτει:

«Όλα και όλοι στο φως της δημοσιότητας άμεσα και το πλήρες κείμενο της δικογραφίας, ώστε να αποκαλυφθούν η σκευωρία και οι προθέσεις των σκευωρών. Και αυτό, για να μην μείνει καμία αμφιβολία ότι μπορεί να πετύχει η απόπειρα υπονόμευσης του κράτους δικαίου.

Η πολιτική και η δικαστική καταδίκη όλων αυτών των ενεργειών και των εμπνευστών τους θα είναι συντριπτική και απόλυτη».

Κλείνοντας τη δήλωσή του, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι θα ενημερώσει λεπτομερώς τόσο τον πρόεδρο, όσο και τα μέλη της Κομισιόν για την υπόθεση και το περιεχόμενο της δικογραφίας.

«Από πλευράς μου, θα προβώ σε πλήρη τεκμηριωμένη και αναλυτική ενημέρωση του Προέδρου, των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Θεσμών», αναφέρει σχετικά.