Αιχμές Κυρίζογλου σε Τσίπρα για απλή αναλογική, ΕΣΠΑ και ανεργία

Αιχμές για μια σειρά σοβαρών ζητημάτων όπως η απλή αναλογική, το ΕΣΠΑ και η ανεργία άφησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ως προς την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα, στην κεντρική εκδήλωση του 11ου περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα θέματα που έθεσε ο κ. Κυρίζογλου στον πρωθυπουργό αφορούν στην ανεργία και τη φυγή των νέων στο εξωτερικό, τα λουκέτα και η αποεπένδυση, η αύξηση της εγκληματικότητας, οι μετακινήσεις με τον ΟΑΣΘ, η ολοκλήρωση του Μετρό με τις επεκτάσεις του, τα προβλήματα της σχολικής στέγης, η ενοποίηση του παραλιακού μετώπου ολόκληρου του Θερμαϊκού Κόλπου, η αντιπλημμυρική προστασία, η εκτέλεση εγγειοβελτιωτικών και αρδευτικών έργων, οι καθυστερήσεις σε ζητήματα των αναδασμών γης και στη διαχείριση των απορριμμάτων.

«Θεσμική ενδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης»

«Πρέπει να εισακουσθεί το αίτημα για ανάληψη ενός κομματιού του ΕΣΠΑ από τους δήμους. Να ένας τρόπος, που δείχνει αποκέντρωση, εμπιστοσύνη και ουσιαστική θεσμική ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που οδηγεί σε τοπική ανάπτυξη», ανέφερε ο κ.Κυρίζογλου απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μας φοβίζει η απλή αναλογική»

Όσο για τον τρόπο διεξαγωγής των επόμενων δημοτικών εκλογών πρόσθεσε πως «δεν μας φοβίζει κανένα εκλογικό σύστημα. Ούτε ανησυχούμε γι’ αυτό. Αναλογισθείτε, όμως, τις ευθύνες σας. Πού θα οδηγηθούν οι δήμοι. Τι θα συμβεί αν δεν αντιμετωπισθεί το πολύ σοβαρό ζήτημα της κυβερνησιμότητας των δήμων, σε περιπτώσεις μη επίτευξης συμφωνίας και άρα μη επίτευξης πλειοψηφίας».

Παράλληλα, εξέφρασε το παράπονο πως η ΠΕΔΚΜ θα έπρεπε να είναι συνδιοργανωτής στο συγκεκριμένο τριήμερο συνέδριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ