Ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Ακλόνητο είναι το προβάδισμα της ΝΔ όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Rass  για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 δείχνει ότι η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,4% της προτίμησης των ερωτηθέντων και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,2%, ενώ τρίτο κόμμα είναι το κίνημα Αλλαγής με 10,2. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Εκτός επόμενης Βουλής, εάν γινόντουσαν σύντομα εκλογές, καθώς δεν συγκεντρώνουν το όριο του 3% στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, θα έμεναν η Ένωση Κεντρώων με 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%.

ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο  Μητσοτάκης

Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 41,4% και ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 36,7%, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Βασίλης Λεβέντης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Συνεργασία ΝΔ-Κινήματος αλλαγής θέλουν 4 στους 10

Ξεχωριστό ενδιαφέρον δημοσκοπικά έχει και η καρτέλα που δείχνει ότι σχεδόν 4 στους 10 θέλουν μετεκλογική συνεργασία της ΝΔ με το Κίνημα Αλλαγής. Πιο συγκεκριμένα στην ερώτηση: «Αν μετά τις εκλογές προκύψει ανάγκη συνεργασιών με ποιο κόμμα θα θέλατε να συνεργαστεί το Κίνημα Αλλαγής», το 36,5% απαντά με τη ΝΔ. Μόλις το 18,7% τάσσεται υπέρ μιας πιθανής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 9,4% προκρίνουν συνεργασία της συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Ποταμιού με άλλο κόμμα.

Ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Δεν πείθει η «καθαρή έξοδος»

Δύσπιστη είναι η κοινή γνώμη και σε ό,τι αφορά το αφήγημα Τσίπρα περί «καθαρής εξόδου» από τα μνημόνια. Στο ερώτημα: «Αν το καλοκαίρι βγούμε από το Μνημόνιο έστω και τυπικά, πιστεύετε ότι θα αλλάξει κάτι στην οικονομική και κοινωνική πολιτική προς όφελος του λαού ή όχι;» η συντριπτική πλειοψηφία είναι αρνητική. Το 75% των ερωτηθέντων εμφανίζονται απαισιόδοξοι απαντώντας «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 23,9% απαντούν «ναι» και «μάλλον ναι».

Ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Το «Σκοπιανό» πληγώνει την Κυβέρνηση

Σε ότι αφορά το Σκοπιανό, το 57,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η διαπραγμάτευση για το όνομα του γειτονικού κρατιδίου γίνεται με τέτοιον τρόπο που εξυπηρετεί τα Σκόπια.

Ακλόνητο προβάδισμα της ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση