Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την αθώωση Αμβροσίου

Την απογοήτευσή του για την αθώωση Αμβροσίου εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του. Μεταξύ άλλων, επικρίνει το Δικαστήριο για το γεγονός ότι «ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους» από τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η αθώωση του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβροσίου από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική των διακρίσεων καλά κρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Γιατί δεν ήταν μόνο ότι αθωώθηκε για χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ενάντια στους ομοφυλόφιλους, που αποτελούν προκλητική παραβίαση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση σε βία ή μίσος, αλλά και το γεγονός ότι το Δικαστήριο ανέχθηκε να επαναληφθεί ενώπιόν του κήρυγμα μίσους και να μην σταθμίσει καν την ομολογία του Μητροπολίτη ότι θα ήθελε να χρησιμοποιήσει όχι μόνο λεκτική, αλλά και σωματική βία.

Κανένας απλός πολίτης δεν θα απολάμβανε τέτοιας ασυλίας από τη δικαιοσύνη.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως όταν οι προκαταλήψεις και το μίσος ντύνονται με θρησκευτικό μανδύα, το μίγμα γίνεται  τόσο εκρηκτικό, ώστε η  δικαιοσύνη να μην μπορεί να ορθώσει το ανάστημά της».