«Ανησυχία για τις εξελίξεις» εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά -και όχι μόνο- εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για μία «πολύ χρήσιμη αλληλοενημέρωση» που είχε με τον κ. Κυπριανού και τόνισε ότι απαιτείται ένταση της ετοιμότητας και της επαγρύπνησης.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

«Είχαμε μια πολύ χρήσιμη αλληλοενημέρωση με τον Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΑΚΕΛ, το σύντροφο Άντρο Κυπριανού, σχετικά με τα ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα, την Κύπρο, την περιοχή, για τα ζητήματα της οικονομίας και της εξέλιξης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Ενημερώσαμε για τις δυσκολίες που εξακολουθεί να βιώνει ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες στη χώρα μας και βεβαίως και μπροστά στην 4η αξιολόγηση, με νέα προαπαιτούμενα και με νέα – δυσβάσταχτα για το λαό μας – μέτρα», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουτσουμπας.

«Ταυτόχρονα, εκφράσαμε την ανησυχία μας, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, για τις εξελίξεις και την κατάσταση συνολικά στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, του Αιγαίου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, την όξυνση των ανταγωνισμών και των αντιθέσεων των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.

Και βεβαίως την όξυνση και την ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, εκ μέρους του κυρίου Ερντογάν και της κυβέρνησής του, τόσο στην παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων και διεθνών συνθηκών, που ισχύουν σε ότι αφορά την Ελλάδα, το Αιγαίο, δηλαδή την αμφισβήτηση νησιών, του εδάφους, των χωρικών υδάτων αλλά και του εναέριου χώρου της πατρίδας μας, που ξεκινάνε από τη Θράκη και φτάνουν στο Αιγαίο, όσο και στην κυπριακή ΑΟΖ οπωσδήποτε, με την παρεμπόδιση των εργασιών εκεί», πρόσθεσε.

«Όλα αυτά μας ανησυχούν και βεβαίως κάνουν ακόμα πιο επείγουσα και αναγκαία την οργάνωση της λαϊκής πάλης στις χώρες μας, της αλληλεγγύης και φιλίας των λαών. Δε χρειάζεται κανένας εφησυχασμός αυτή τη στιγμή, χρειάζεται ένταση της ετοιμότητας και της επαγρύπνησης», κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.