Ανησυχούν για τα “κόμματα” Ολυμπιακού & ΠΑΟΚ!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

Ανησυχούν για τα “κόμματα” του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ! Γκρίνια, για να μην την αποκαλέσουμε δυσφορία, επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και μεταξύ ορισμένων υπουργών για την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να καταδικάσει δημοσίως τον Κώστα Κατσίκη για την άποψή του περί ανταλλαγής των Ελλήνων αξιωματικών με τους Τούρκους πραξικοπηματίες.

Πρόκειται για εκείνους που διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στην τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ από το βήμα του περιφερειακού συνεδρίου κεντρικής Μακεδονίας, μολονότι μίλησε για άλλα θέματα της επικαιρότητας.

Αυτή η παράλειψη, μάλιστα, ωθεί ορισμένους να αναρωτιούνται φωναχτά αν ο κ. Κατσίκης λειτούργησε ως κυβερνητικός “λαγός” ή αν στο Μαξίμου είναι τόσο εξαρτώμενοι από τον Πάνο Καμμένο και το κόμμα του ώστε να μην αντιδρούν ούτε στα αυτονόητα.

Όποια κι από τις δύο περιπτώσεις, πάντως, κι αν ισχύει τα σχόλια είναι αρνητικά…

Δεν ήταν, εξάλλου, μόνο ο πρωθυπουργός ο οποίος απόφυγε να εκτοξεύσει βέλη σε βάρος του κ. Κατσίκη.

Κι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, παρότι διέψευσε πως η κυβέρνηση σκέφτεται το ενδεχόμενο ανταλλαγής, δεν έφτασε μέχρι του σημείου να καταδικάσει τα λεγόμενα του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Ακόμα και το, κατά τα άλλα λαλίστατο, γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ “κατάπιε τη γλώσσα του” επί του θέματος.

Το ερώτημα, πάντως, είναι αν αυτή η κυβερνητική και κομματική ομερτά θα συνεχιστεί και στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ το οποίο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει το βράδυ της Πέμπτης (19.00) με ανοιχτή ατζέντα συζήτησης και υπό την προεδρία του κ. Τσίπρα.

Θεωρείται μάλλον δύσκολο να αποφύγει μια τοποθέτηση στο κομματικό όργανο τουλάχιστον ο πρωθυπουργός.

Εξαγρίωσε τους πάντες

Από εκεί και πέρα, στο Μαξίμου ανησυχούν για την ποδοσφαιροποίηση της πολιτικής ζωής και τις εκλογικές συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει.

Με τους χειρισμούς της, άλλωστε, η κυβέρνηση έχει “καταφέρει” να εξαγριώσει τους φιλάθλους δύο πολύ μεγάλων συλλόγων, του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, ανεξαρτήτως αν στην περίπτωση του “Θρύλου” βλέπουν πολιτικές σκοπιμότητες πίσω από τον πόλεμο τον οποίο της έχει κηρύξει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Στην κυβέρνηση, μάλιστα, κάνουν λόγο και για ανακωχή του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Ολυμπιακός με τον Αντώνη Σαμαρά μπροστά στον κοινό στόχο της πτώσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

Σε σχέση με το “Δικέφαλο του Βορρά”, δεν ήταν τυχαία η πρωθυπουργική αναφορά στην ομιλία του στο περιφερειακό συνέδριο στην ανέγερση του γηπέδου του σε μια προσπάθεια να καταπραΰνει τους οργισμένους ΠΑΟΚτζήδες.