«Ανοίγει ο δρόμος για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια»

Την πεποίθησή του ότι η οικονομία πιάνει τους στόχους της και ανοίγει ο δρόμος για μια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 11ου περιφερειακού αναπτυξιακού συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι θετικό το γεγονός πως αυτά τα συνέδρια «συμπίπτουν με την ολοκλήρωση του προγράμματος και την πολυπόθητη έξοδο της χώρας από την εξαίρεση και την επιτροπεία». Τόνισε δε ότι «σήμερα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι, γιατί η οικονομία πιάνει τους στόχους και η ολοκλήρωση της 4ης αξιολόγησης, σε συνδυασμό με τις διεργασίες για την ελάφρυνση του χρέους, θα ανοίξουν τον δρόμο για μια οριστική και καθαρή έξοδο από την περιπέτεια των Μνημονίων».

Με όχημα την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι η εθνική αναπτυξιακή στρατηγική αποτελεί βασικό εργαλείο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για ένα «ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο που, πλέον, κανείς δεν θα καταστρώσει για μας και κανείς δεν θα μας το επιβάλλει. Αλλά θα αποτελεί προϊόν δικού μας σχεδιασμού και δικής μας επιλογής».

Αυτή βασίζεται σε τρεις πυλώνες.

-Ο πρώτος είναι η δημοσιονομική και η μακροοικονομική σταθερότητα. Έτσι ώστε η χώρα να διασφαλίσει την αυτόνομη πορεία της,.

-Ο δεύτερος πυλώνας είναι η στήριξη της εργασίας, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η αναβάθμιση και διεύρυνση του κοινωνικού κράτους.

-Τέλος, ο τρίτος πυλώνας είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

«Επιστροφή στην κανονικότητα»

«Σχεδιάζουμε, λοιπόν, την επόμενη ημέρα, σχεδιάζουμε την επάνοδο της χώρας και της κοινωνίας στην κανονικότητα και την ανάπτυξη, μακριά, όμως, τώρα πια, από τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις του παρελθόντος» που έχουν ιδιοκτήτη «το παλιό καθεστώς των πελατειακών σχέσεων  και της διαπλοκής, που υπονόμευσε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και την οδήγησε τελικά στην χρεοκοπία» πρόσθεσε.

Και κατέληξε: «Είναι στο χέρι μας να μην αφήσουμε την Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, φαίνεται έχουν ακόμη σχέδιο να μας ξαναφέρουν πίσω στις σκληρές, ανάλγητες, ταξικές επιλογές που με πρόσχημα τη κρίση, με ευχαρίστηση εφήρμοζαν κατά τη διάρκεια της μεγάλης λεηλασίας 2010-2014″, είπε ο Αλ. Τσίπρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ