Αντικατάσταση βουλευτών Επικρατείας από βουλευτές της Ομογένειας προτείνει ο Θ. Καράογλου

Την αντικατάσταση των βουλευτών Επικρατείας από βουλευτές της ομογένειας πρότεινε ο Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη συνταγματική αναθεώρηση.

propoli

«Με αυτόν τον τρόπο θα αποδείξουμε εμπράκτως ότι δεν ξεχνούμε τους απανταχού Έλληνες και κυρίως ότι οι συνταγματικά κατοχυρωμένες δεσμεύσεις μας απέναντί τους δεν θυσιάζονται στο βωμό μικροπολιτικών επιδιώξεων» τόνισε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, υπενθυμίζοντας πως έχει καταθέσει τη συγκεκριμένη σκέψη και μέσα από τις σελίδες του δεύτερου βιβλίου του με τίτλο «Ορκίζομαι».

«Διασφαλίζει τη λαϊκή βούληση»

Εξηγώντας το σκεπτικό της πρότασής του, ο κ. Καράογλου επισήμανε πως «η επιλογή των αιρετών εκπροσώπων του λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τη διαδικασία του σταυρού, διασφαλίζει τη λαϊκή βούληση. Όμως αιρετός εκπρόσωπος του λαού μέσω της λίστας επικρατείας είναι δυο όροι αντιφατικοί μεταξύ τους».

Όσον αφορά στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης, ο σημείωσε ότι ο καταστατικός χάρτης της χώρας  πρέπει να γίνει πιο «αυστηρός» ως προς την αποτελεσματικότητά του και πιο «ανοιχτός» ως προς τον προσανατολισμό του. «Καλούμαστε και πρέπει να χτίσουμε πραγματικό κράτος δικαίου, αποτελεσματικό και ανθρώπινο. Καλούμαστε και πρέπει να σπάσουμε το φαύλο κύκλο των χαμένων ευκαιριών. Ως εκ τούτου η συνταγματική αναθεώρηση πρέπει πρωτίστως να υπηρετεί τον πολίτη, αντέχοντας στο χρόνο» πρόσθεσε.

Loading