Αντωνίου: «Επιτακτική ανάγκη αύξησης θέσεων στην κοινωφελή εργασία»

Την επιτακτική ανάγκη για αύξηση των θέσεων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους δήμους και την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επεσήμανε η βουλευτής Καστοριάς με το κόμμα της ΝΔ , Μαρία Αντωνίου σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα (22/3) στη Βουλή προς την αρμόδια υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως τόνισε η Μ. Αντωνίου η ερώτηση αφορά την αποκατάσταση της προφανούς αδικίας σε βάρος των πολιτών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αντί να καταγράφει αύξηση στις θέσεις απασχόλησης, καταλαμβάνει σύμφωνα με τον σχεδιασμό πρωτιά στη μείωση των θέσεων κοινωφελούς εργασίας.

«Πανελλαδικά» σημειώνει η βουλευτής «υπάρχει αύξηση των θέσεων απασχόλησης, στους Δήμους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά, παρατηρείται μείωση των θέσεων κατά 57 άτομα, ήτοι μείωση σε ποσοστό 13,5%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης θέσεων εργασίας σε όλη την Ελλάδα!

Συγκεκριμένα, στο αντίστοιχο πρόγραμμα του 2017 είχαν δοθεί στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας 423 θέσεις απασχόλησης, ενώ στο πρόγραμμα του 2018 σχεδιάζονται μόλις 366 θέσεις. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι Δήμοι Καστοριάς, Γρεβενών, Κοζάνης και Φλώρινας που είχαν λάβει το 2017 93 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, κυρίως γενικών καθηκόντων σχολείων, δε λαμβάνουν για το έτος 2018 ούτε μία θέση».

Στο πλαίσιο αυτό οι ερωτήσεις της κας Αντωνίου είναι οι εξής:

  1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αποκαταστήσετε την προφανή αυτή αδικία σε βάρος των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αντί να καταγράφει αύξηση στις θέσεις απασχόλησης, καταλαμβάνει σύμφωνα με το σχεδιασμό την πρωτιά στη μείωση των θέσεων κοινωφελούς εργασίας;
  2. Προτίθεστε να αυξήσετε τις προτεινόμενες θέσεις κοινωφελούς απασχόλησης στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2018;

YouTube
YouTube