Αντώναρος: «Γελοία τα περί προσχώρησης σε ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Στο θέμα της διαγραφής του από τη Νέα Δημοκρατία αναφέρεται ο Ευάγγελος Αντώναρος, με νέα ανάρτησή του στο Facebook. Μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι δε θα κάνει τον εαυτό του «τσίρκολο» και «μαϊντανό», ενώ χαρακτηρίζει «γελοία» τα όσα έχουν ακουστεί για ενδεχόμενο μετακίνησή του στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

«Αντικαταστατική διαγραφή»

Αρχικά, ο κ. Αντώναρος ευχαριστεί όσους τους έχουν στείλει μηνύματα συμπαράστασης, μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ:

«Συνεχίζονται να έρχονται κατά δεκάδες φιλικά μηνύματα για τα οποία σας ευχαριστώ από την καρδιά μου. θα ήθελα με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας να σας ενημερώσω για ορισμένα θέματα:

Δέχομαι από χθες προσκλήσεις από όλα τα ραδιόφωνα και τα τηλεοπτικά κανάλια για συνεντεύξεις μετά την αντικαταστατική διαγραφή μου (σημείωση: η λέξη αυτή δεν αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΝΔ – γιατι;). Απόφαση μου είναι να μη βγω πουθενά για την ώρα. Εγώ -αντίθετα με άλλους μαϊντανούς- τον εαυτό μου δεν τον κάνω ‘τσίρκολο’.

Περιμένω πάντα να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα της ΝΔ και να με καλέσουν όπως ορίζουν οι σχετικές διατάξεις. Η σιωπή τους -μέχρι στιγμής- είναι ένδειξη ντροπής κι ενοχής. Για μένα είναι θέμα αρχής. Και σε αυτά τα θέματα εγώ δεν κάνω πίσω. Όσοι με γνωρίζουν προσωπικά, το ξέρουν καλά».

«Να αφήσουν τον Καραμανλή έξω από τη συζήτηση»

«Καλά θα κάνουν οι διάφοροι καλοθελητές να αφήσουν το όνομα του Κώστα Καραμανλή έξω από αυτή τη συζήτηση. Το έχω πει δεκάδες φορές και το ξαναλέω: Οι απόψεις μου είναι ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ. Δεν παίρνω οδηγίες να πω ή να μη πω κάτι από ΚΑΝΕΝΑ. Σέβομαι τον πρώην πρωθυπουργό ως κορυφαίο πολιτικό και προσωπικό μου φίλο. Αλλά η υπόθεση αυτή είναι καταδικιά μου.

Δεν θα χάσω το χρόνο μου να απαντώ σε κάθε ένα συκοφάντη ξεχωριστά. Ούτε στα τρόλια. Ούτε στους δήθεν ανώνυμους διαρροείς από τη παράταξή ΜΟΥ. Δόξα τω Θεώ, είμαι καλά δικτυωμένος και άριστα πληροφορημένος για να ξέρω ποιος λέει τι σε ποιον. Αλλά ας τσεκάρουν λίγο τις πληροφορίες που διοχετεύουν. ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΟ 2015 ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ. Γιατί ακριβώς δεν ήθελα να είμαι συνυποψήφιος με ακροδεξιά στοιχεία».

«Κατευθυνόμενα τα περί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

«Τα περί προσχωρήσεως μου στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλπ. είναι γελοία. Κι αυτά κατευθυνόμενα. Εγώ δεν έχω αλλάξει παράταξη εδώ και 40 χρόνια, από την εποχή που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μου έκανε την τιμή να είμαι συνομιλητής του. Αυτά τα διαδίδουν κάποιοι σαν έναν ευρωβουλευτή της ΝΔ που προέρχεται από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ακροδεξιού ΛΑΟΣ -όπως κι ο αντιπροέδρος-. Αυτά για αρχή. Το ξαναλέω: Όλοι γνωριζόμαστε σ αυτόν τον τόπο.

Ψυχραιμία λοιπόν φίλοι μου. Και μη διστάζετε να απαντάτε σκληρά και τεκμηριωμένα στα τρόλια και τους μουσαφιραίους κάθε μορφής.

Σας διαβεβαιώνω: Είμαστε πολλοί. Πάρα πολλοί. Κι αυτό θα φανεί σε λίγο.

Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία. Όποτε θέλετε είμαι στη διάθεσή σας».