Αυγενάκης: «Χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης το 2018»

«Χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης θα είναι το 2018» εκτίμησε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην κοπή της πίτας της ΔΗΜΤΟ Πάρου και Αντιπάρου, στο πλαίσιο περιοδείας στις Κυκλάδες.

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, επεσήμανε:

 • Η Κυβέρνηση μοιάζει πανικόβλητη από τα συλλαλητήρια και δεν αντιλαμβάνεται καν ότι μόνη της προκάλεσε την εύλογη αντίδραση των πολιτών με τον τρόπο που χειρίστηκε και εξακολουθεί να χειρίζεται το εθνικό θέμα των Σκοπίων.
 • Αντί να συνειδητοποιήσει ότι με τη στάση της υποδαυλίζει τις αντιδράσεις συνεχίζει να διχάζει τους πολίτες, χαρακτηρίζοντας αυτούς που θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια ακραίους και ακροδεξιούς. Είναι τουλάχιστον ανεύθυνο -με πρόσχημα μεμονωμένα περιστατικά που άλλωστε και η Ν.Δ. καταδίκασε- να «χαρίζει» στην ακροδεξιά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες οι οποίοι το μόνο που κάνουν είναι να εκφράζουν την ευαισθησία τους για αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα.
 • Ο κ. Τσίπρας έκλεισε 3 χρόνια στην εξουσία. Η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα μας είναι, δυστυχώς, τεράστια.
 • Τρία χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τους Έλληνες. Υποσχέθηκε να τελειώνει με τη λιτότητα και το παλιό. Και έφερε περισσότερη φτώχεια, διάλυση της μεσαίας τάξης, βαριά φορολογία. Έκοψε μισθούς και συντάξεις. Δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ. Και κατέληξε να γίνει ο ίδιος το χειρότερο κατεστημένο. Οι Έλληνες δεν τον εμπιστεύονται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν τον εμπιστεύονται ούτε για τα μεγάλα εθνικά θέματα.
 • Στον ευαίσθητο χώρο της Εθνικής Άμυνας αλωνίζουν μεσάζοντες με την πλήρη κάλυψη της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.
 • Στο χώρο των ΜΜΕ η Κυβέρνηση χτίζει συμμαχίες με νεόκοπους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου, την ίδια στιγμή, που τους επιτρέπει να φοροδιαφεύγουν προκλητικά. Νέες εφημερίδες εκδίδονται με αφανείς υποστηρικτές και προκλητική χρηματοδότηση από τα κονδύλια δημοσίων επιχειρήσεων. Με χρήμα του φορολογούμενου, η Κυβέρνηση χτίζει το καθεστώς της.
 • Το Κράτος έχει μπει πλήρως στην υπηρεσία του κόμματος. Δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις γίνονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ακόμα οι πόροι για την επόμενη μέρα. Κάποιοι τάζουν μονιμοποιήσεις, ενώ ξέρουν πως είναι αντισυνταγματικό. Το Κράτος αντί να μικραίνει, μεγαλώνει. Οι δημόσιοι φορείς αυξάνονται. Κολλητοί και συγγενείς βολεύονται. Και όλα αυτά με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου.
 • Με ξεπερασμένες ιδεοληψίες του χτες χτίζουν μια Παιδεία χαμηλών προσδοκιών. Τα δημόσια σχολεία υποβαθμίζονται, τα Πανεπιστήμια αφήνονται στο έλεος ομάδων που ασκούν βία.
 • Οι συνθήκες για τους πολίτες στο δημόσιο σύστημα Υγείας γίνονται όλο και χειρότερες.
 • Η ανασφάλεια στις γειτονιές μεγαλώνει. Η εγκληματικότητα αυξάνεται, ειδικά οι ληστείες και οι διαρρήξεις. Και τα γκέτο πολλαπλασιάζονται.
 • Την ίδια ώρα συνεχίζουν να υπερφορολογούν, να μειώνουν συντάξεις, να κόβουν μισθούς. Φτωχοποιούν συνολικά την κοινωνία και την οδηγούν στην απελπισία. Στοχοποιούν τη μεσαία τάξη. Κρύβουν κάτω από το χαλί τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας που έρχονται».