Αχτσιόγλου: «Κορυφαίο ζήτημα οι εργασιακές σχέσεις μετά την έξοδο από τα μνημόνια»

Κορυφαίο ζήτημα για την κυβέρνηση μετά την έξοδο από τα μνημόνια χαρακτήρισε η Έφη Αχτσιόγλου τις εργασιακές σχέσεις.

Η υπουργός Εργασίας, μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, υποστήριξε ότι μετά  τον Αύγουστο ανοίγει ένας νέος κύκλος για τη χώρα και πως με την πρόσφατη συμφωνία με τους δανειστές ολοκληρώνεται η δέσμευση που είχε η χώρα που ήταν αναγκασμένη να εφαρμόζει συγκεκριμένες πολιτικές για να δανειοδοτηθεί.

Το «δώρο» του Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Αναφερόμενη στα εργασιακά θέματα είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με την πρόσφατη τοποθέτησή του (σε ομιλία του στον ΣΕΒ) «φρόντισε να κάνει ένα δώρο στην κυβέρνηση», αφού – όπως είπε η κ. Αχτσιόγλου – αποκάλυψε ότι τάσσεται υπέρ της φθηνής και ανασφάλιστης εργασίας. “Αντίθετα, στο δικό μας μοντέλο η παραγωγή πλούτου πηγαίνει μαζί με την ενίσχυση και την προστασία της εργασίας”, τόνισε η υπουργός και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη αυτό το μοντέλο να το διασφαλίσει και με νομοθετήματα.

Εξάλλου, αναφερόμενη στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι ο ρόλος του κόμματος δεν θα πρέπει να περιορίζεται «στην ανάδειξη και στην προπαγάνδιση του κυβερνητικού έργου», χαρακτήρισε την «αλαζονεία, την άγνοια και τη διαφθορά τα τρία μεγάλα προβλήματα που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την πορεία του κόμματος» και τόνισε ότι για να υπογραφούν και εφαρμοστούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας χρειάζεται «ανοικοδόμηση» του συνδικαλιστικού κινήματος. «Έχουμε υποχρέωση να ασκούμε αριστερή πολιτική και να ολοκληρώνουμε τις δράσεις μας», είπε η κ. Αχτσιόγλου, απευθυνόμενη στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

YouTube
YouTube