Βαρβιτσιώτης: «Η ανικανότητα της κυβέρνησης κοστίζει σε ζωές»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Μαλακάσας, που είχαν ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο ενός πρόσφυγα.

«Οι πράξεις και οι παραλείψεις της κυβέρνησης συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς», τονίζει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο κ. Βαρβιτσιώτης:

«Ο κατάλογος των νεκρών στα hot-spots της ανομίας και της κυβερνητικής ανικανότητας, δυστυχώς, μεγαλώνει.

Ένας ακόμη άνθρωπος που ξέφυγε από την εμφύλια σύρραξη της πατρίδας του, χάνεται στη χώρα μας εξαιτίας μιας ανίκανης και ιδεοληπτικής κυβέρνησης που αδυνατεί ακόμη και να διαφυλάξει την τάξη στα κέντρα υποδοχής. Οι πράξεις και οι παραλείψεις της συνεχίζουν να εκθέτουν τη χώρα διεθνώς, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς ότι η επιχορήγηση από την Ε.Ε. προς τη χώρα μας για τη διαχείριση του προσφυγικού ανέρχεται στα 1,6 δισ. ευρώ.

Για πολλοστή φορά, προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να λάβει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες ώστε οι συνθήκες διαβίωσης στα hot-spots να είναι αυτές που αρμόζουν σε μία ευρωπαϊκή χώρα.

Ας συνειδητοποιήσει, επιτέλους, ότι η ανικανότητά της δεν κοστίζει μόνο στη χώρα, αλλά κοστίζει, δυστυχώς, και σε ανθρώπινες ζωές».