Βενιζέλος για Novartis: «Οχετός. Νέα υπόθεση πάμπερς» (vd)

Για “οχετό συκοφανιών” έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφότου εξέτασε το φάκελο για τη Novartis που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, έκανε λόγο για “νέα υπόθεση πάμπερς”.

«Εξέτασα το φάκελο που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στη Βουλή. Τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού είναι μόνον τρεις καταθέσεις, ανώνυμων, απροσδιόριστων, ‘προστατευομένων’ μαρτύρων. Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους με φανερό το πρόσωπό τους, ώστε να μπορεί να αντικρουστεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Διαχρονικά, επί δεκαετίες ολόκληρες», ανέφερε αρχικά ο κ. Βενιζέλος.

«Δυσώδεις αναφορές»

Στη συνέχεια, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «αστεία» την αναφορά στο όνομά του, ενώ έκανε λόγο για «δυσώδεις αναφορές» κατά πάντων.

«Η αξιολογική μου κρίση είναι εύκολη, γιατί η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία, τελείως παρεμπίπτουσα. Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων», είπε χαρακτηριστικά.

«Η εκτίμησή μου είναι, ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Ιστορία… πάμπερς»

Στη συνέχεια, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παραλλήλισε την υπόθεση Novartis με εκείνην με τα πάμπερς, το 1989.

«Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας», δήλωσε σχετικά.

«Και φυσικά, το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα, ή εν πάση περιπτώσει αν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιον και για κάποτε, αυτό ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα, για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού», τόνισε στη συνέχεια.

Κατόπιν, όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε «Βαλίτσες και χιλιάδες ευρώ;», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «Όλη η λογική αυτή του 1989,μόνο που αυτή τη φορά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες».