Βενιζέλος: Προέχει η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα

«Προέχει βεβαίως η άμεση επιστροφή των δυο παιδιών μας στην Ελλάδα» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Ανδριανούπολη.

«Η Τουρκία έδωσε σε ένα συνηθισμένο συνοριακό ζήτημα, από αυτά που επιλύονται σε επίπεδο διοικητών μονάδων, διαστάσεις απολύτως ασυμβίβαστες με την ιδιότητα των δυο χωρών ως μελών του ΝΑΤΟ, αλλά και με τη συνεργασία ΕΕ – Τουρκίας ως προς το μεταναστευτικό» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.

«Πληθαίνουν οι προκλήσεις και οι εντάσεις μετά από μια δεκαπενταετία περίπου χωρίς θερμό επεισόδιο. Η τουρκική στάση απέναντι στην Ευρώπη και τη Δύση γενικότερα είναι προφανές ότι έχει μεταβληθεί.

Η ρητορική επανάληψη αυτονόητων γενικών αρχών ή διακηρύξεων δεν συνιστά στρατηγική. Η εμπειρία των τελευταίων 44 ετών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει ότι όταν η διαχείριση συγκυριακών κρίσεων δεν εντάσσεται σε μια σαφή στρατηγική, δημιουργούνται καταστάσεις που υποκαθιστούν την εθνική στρατηγική» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία είναι διεθνώς γνωστό ποια είναι. Το πρόβλημα είναι ότι η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα ενώ νομίζουν πολλοί ότι είναι βαθιά επικίνδυνη μόνο στο πεδίο της οικονομίας, είναι το ίδιο στο κρίσιμο πεδίο των θεσμών και της εθνικής στρατηγικής ασφάλειας».