Βρούτσης: «Αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση»

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΡΓΑΝΗ σχολίασε ο Γιάννης Βρουτσης, τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Ο βουλευτής Κυκλάδων κάνει λόγο για «τρία χρόνια συνεχούς συρρίκνωσης της πλήρους απασχόλησης» και ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση.

«Τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ για τον Δεκέμβριο, αναδεικνύουν την επιδείνωση της αγοράς εργασίας, τα 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Τα αρνητικά ρεκόρ συνεχίζονται, με τη μερική απασχόληση να εξακολουθεί να διευρύνεται ανεξέλεγκτα, κυριαρχώντας απόλυτα της πλήρους απασχόλησης που συρρικνώνεται επικίνδυνα», αναφέρει αρχικά.

«Συγκεκριμένα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης  στις νέες προσλήψεις τον  Δεκέμβριο του 2017 έφτασαν στο 57,39% των συνολικών. Την ίδια στιγμή, η πλήρης απασχόληση συρρικνώνεται στο 42,61%, επιβεβαιώνοντας τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας!», προσθέτει ο βουλευτής Κυκλάδων.

Τα στοιχεία για την επιδείνωση στην αγορά εργασίας

Στη συνέχεια, ο κ. Βρούτσης αναφέρει στοιχεία για την κατάσταση στην αγορά εργασίας:

«Τα ετήσια στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ αποτυπώνουν το ρυθμό της διαχρονικής επιδείνωσης στην αγορά εργασίας τα τρία χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Πιο συγκεκριμένα, η μερική απασχόληση στις νέες προσλήψεις τα 3 τελευταία χρόνια  παρουσιάζει σταθερά αυξητική τάση. Έτσι, από το 53,05% που ήταν το 2015, ανήλθε στο 54,74% το 2016 και έκλεισε στο 55,07% το 2017. Αντίστοιχα, για το ίδιο διάστημα, η πλήρης απασχόληση παρουσιάζει συνεχή τάση συρρίκνωσης, ξεκινώντας από  46,95% το 2015, 45,26% το 2016 και  φτάνοντας το 44,93% το 2017».

«Όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη σκληρή πραγματικότητα, που βιώνουν σήμερα οι εργαζόμενοι με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Ασθενική αποκλιμάκωση της ανεργίας, χαμηλοί μισθοί, επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης στην αγορά εργασίας και δημιουργία της γενιάς των φτωχών εργαζομένων των 342 ευρώ, που πλέον καθίστανται ισχυρή πλειοψηφία στις νέες προσλήψεις!», προσθέτει ο κ. Βρουτσης.

«Απέναντι σε αυτή τη δραματική κατάσταση, η Νέα Δημοκρατία αντιτείνει τη δικής της πρόταση. Ταχύτερη αποκλιμάκωση της ανεργίας, με ταυτόχρονη αύξηση της πλήρους απασχόλησης. Με πολύ περισσότερες, νέες, ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης», καταλήγει ο τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ.