INTIME

Β. Κικίλιας: «Ολιγωρία της κυβέρνησης, υπευθυνότητα της ΝΔ»

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο Β. Κικίλιας για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως θα έπρεπε να είχε γίνει αμέσως παράσταση στην αναπληρώτρια γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ρόουζ Γκοτμέλερ, που βρισκόταν στη χώρα μας τις ημέρες που έγινε το συμβάν.

Παράλληλα, επισημαίνει ο βουλευτής της ΝΔ, θα έπρεπε να μεταβεί αμέσως ο Ακόλουθος Αμύνης από την Άγκυρα στην Αδριανούπολη, προκειμένου να παρέμβει, ενώ θα έπρεπε να οριστούν οι καλύτεροι δικηγόροι για να εκπροσωπήσουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.

«Η άμεση αντίδραση θα έφερνε, ενδεχομένως, και καλύτερα αποτελέσματα», εξηγεί σε συνέντευξή του στη Realnews, προσθέτοντας πως αντ’ αυτού τώρα «συρόμαστε σε μια διαδικασία που κανείς δε ξέρει πόσο θα διαρκέσει και ποιο θα είναι το αποτέλεσμά της, την ίδια στιγμή που τα παιδιά μας παραμένουν κλεισμένα σε τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας».

«Χάθηκε πολύτιμος χρόνος»

Ο Β. Κικίλιας, εξάλλου, υποστηρίζει πως η κυβέρνηση ολιγώρησε, εκτιμώντας λάθος το μέγεθος της κρίσης, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η ΝΔ από την πρώτη στιγμή τήρησε σοβαρή, υπεύθυνη, εθνική στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ «μικραίνει ασφυκτικά τα όποια περιθώρια συνεννόησης, χρησιμοποιώντας δυστυχώς, και τα εθνικά θέματα για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους».

«Εμείς επιζητούμε σταθερά και με συνέπεια να είμαστε η παράταξη που ενώνει τους Έλληνες», δηλώνει χαρακτηριστικά ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης.

Η υπόθεση Novartis

Ο Β. Κικίλιας αναφέρεται και στην υπόθεση Novartis, χαρακτηρίζοντας «μύθο» το ότι η κυβέρνηση χτυπά τη διαφθορά και τονίζοντας πως «η μεθόδευση την οποία επιχειρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είναι a la carte και υποκριτική και έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση και εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων και μόνο χτύπημα στη διαφθορά δεν θυμίζει».

Παράλληλα, υποστηρίζει πως «η κυβέρνηση έβγαλε άρον-άρον από το ψυγείο την υπόθεση Novartis, για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα, να ρίξει λάσπη στην πολιτική ζωή της χώρας και να μαζέψει τη διαφορά. Δυστυχώς για τον τόπο, την οικονομία και τις προοπτικές της πατρίδας μας, θα πάμε σε εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σκανδαλολογίας, λάσπης και διχασμού. Τότε, όμως, η κοινωνία που περιμένει στη γωνία, θα δώσει ηχηρή απάντηση στον κ. Τσίπρα».

Οι… ρουβίκωνες και οι «μπαχαλάκηδες»

Ο βουλευτής της ΝΔ ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την υπόθεση της ασφάλειας του πολίτη, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας «δίνει πολιτική κάλυψη σε ρουβίκωνες και μπαχαλάκηδες, που αποτελούσαν μέρος της εκλογικής του πελατείας όταν ήταν κόμμα διαμαρτυρίας του 3% και τώρα τους δίνει σήμα ανοχής στο να βανδαλίζουν και να τρομοκρατούν, καταστρέφοντας δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες».

Μάλιστα, προσθέτει πως η χώρα έχει τεράστιο θέμα εσωτερικής ασφάλειας, ξεκαθαρίζει όμως, πως ο ίδιος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.