Γεννηματά: «Η χώρα χρειάζεται ένα επενδυτικό σοκ»

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η χώρα μας χρειάζεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ένα επενδυτικό σοκ» τόνισε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά, κατά την διάρκεια της ομιλίας χθες στην Πάτρα.

Εξήγησε ότι αυτό το σοκ μπορεί να το σηματοδοτήσουν μεγάλες εμβληματικές ξένες επενδύσεις, που μπορούν ταυτόχρονα να συμπαρασύρουν και να κινητοποιήσουν δεκάδες μεγάλες, αλλά και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις.»

«Είναι η ώρα να προχωρήσουμε σε τομές, ρήξεις, αλλαγές και σε προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, έτσι ώστε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να πετύχουμε το στόχο της ανάπτυξης και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας» τόνισε.

Πυρά κατά της κυβέρνησης

«Δεν αγνοούμε τις δυσκολίες που η πολιτική αυτής της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δημιουργεί, ούτε μπορούμε να αγνοήσουμε το περιβάλλον που δημιουργείται, ιδιαίτερα με τη συμφωνία που ο κ Τσίπρας έκλεισε με τους δανειστές» επεσήμανε

Σημείωσε ότι το 4ο μνημόνιο είναι εδώ με σκληρή επιτήρησηση για πολλά χρόνια, χωρίς χρήματα για την Ελλάδα αλλά μόνο με υποχρεώσεις.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «αυτές οι δεσμεύσεις λειτουργούν αρνητικά στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, αφού ο κ Τσίπρας έχει φορέσει μία θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού.»

«Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, κάτω όμως από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις»

«Βασική προϋπόθεση είναι η πολιτική αλλαγή στον τόπο, να φύγει δηλαδή αυτή η κυβέρνηση για να σταματήσει ο κατήφορος, με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών και για αυτό ζητάμε την ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής γιατί ο στόχος μας είναι να εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση, την πολιτική σταθερότητα και την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.»

Η κ. Γεννηματά έθεσε ως προϋπόθεση ένα ολοκληρωμένο προοδευτικό αναπτυξιακό σχέδιο για τον τόπο, ένα σχέδιο με προτεραιότητες, με δική μας ταυτότητα, όλο αυτό δηλαδή που έλειψε τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι «εκτός από την αξιοπιστία, το δεύτερο ζήτημα είναι η εμπιστοσύνη».

«Να αφήσουμε πίσω μας τη λογική του διχασμού»

Η κ. Γεννηματά κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να αφήσει πίσω τη τη λογική του διχασμού, που είναι απόλυτα τοξικός.

Ανέφερε ως κλειδί για να αφήσει η χώρα οριστικά πίσω της την κρίση και τα αδιέξοδα την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και του ελληνικού λαού.