Γεροβασίλη κατά ΝΔ: «Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»

«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» σχολίασε η Όλγα Γεροβασίλη κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή την υπόθεση της Novartis.

Σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση χρεώνοντας της ότι προσπαθεί να θολώσει τα νερά όσον αφορά στην πολύκροτη υπόθεση.

«Σε λίγο θα μας κατηγορήσουν ότι ελέγχουμε και το FBI, απ’ όπου ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις. Πότε, όμως, κατηγορεί η ΝΔ την κυβέρνηση για δήθεν “παρεμβάσεις” στη Δικαιοσύνη; Κάθε φορά που γίνονται αποκαλύψεις για σκάνδαλα επί των ημερών της, κάθε φορά που γίνονται αποκαλύψεις για τη διαπλοκή επί των ημερών της και κάθε φορά που επιχειρούμε ως κυβέρνηση, θεσμικά και πολιτικά, να βάλουμε ένα τέλος σε όλα αυτά», δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Η ΝΔ τρομοκρατεί και χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη»

Σε άλλο σημείο της ίδιας συνέντευξης επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη.

«Αυτή τη φορά, όμως, το πάνε ένα βήμα παραπέρα. Δεν αρκούνται σε επίθεση προς την κυβέρνηση. Αποκαλούν τους προστατευόμενους μάρτυρες “κουκουλοφόρους”. Κάνουν μήνυση στον πρωθυπουργό της χώρας. Κάνουν μήνυση στους δικαστικούς λειτουργούς που τους ελέγχουν. Πρόκειται για μια απόπειρα τρομοκράτησης και χειραγώγησης της Δικαιοσύνης που είναι και πρωτόγνωρη και επικίνδυνη» πρόσεσε.

Λύση στο Σκοπιανό για να μην σέρνεται άλλα 20 χρόνια

Τέλος, για το Σκοπιανό, επισήμανε ότι χωρίς οριστική λύση το θέμα θα… σέρνεται για τα επόμενα 20 χρόνια.

«Σήμερα, εκατό και πλέον χώρες έχουν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Θέλουμε να παραμείνει έτσι αυτή η κατάσταση; Μάς ενδιαφέρει να λυθεί το ονοματολογικό, που είναι ο καταλύτης για όλο το πακέτο εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων, ή θέλουμε να σέρνεται το θέμα για άλλα είκοσι χρόνια, όπως προτείνει ο κ. Μητσοτάκης; Αυτές είναι επιλογές όσων δεν ενδιαφέρονται να υπάρξει λύση, παρά τις κραυγές και τους αφορισμούς τους. Γιατί, το μόνο που τους νοιάζει είναι να φορτωθεί η κυβέρνηση μια ενδεχόμενη αποτυχία στις διαπραγματεύσεις. Ας μην παρασύρεται ο κόσμος από την άλλοτε κεντροδεξιά ΝΔ και τον κατ’ όνομα «φιλελεύθερο» προέδρό της, που βρίσκεται ακόμα υπό την επιτροπεία της ακροδεξιάς του πτέρυγας» κατέληξε η κα. Γεροβασίλη.