Γ. Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία έβγαλε το ευρωπαϊκό της προσωπείο»

Με καυστικό τρόπο σχολιάζει ο Γ. Κουμουτσάκος την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας. Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας καυτηριάζει τις ενέργειες της γειτονικής χώρας και καλεί την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τα ευρωπαϊκά εφόδια που έχει στη διάθεσή της.

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Γ. Κουμουτσάκος:

«Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα αφού εξασφάλισε την έξωθεν καλή μαρτυρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Σύνοδο της Βάρνας, η Τουρκία έβγαλε το ευρωπαϊκό της προσωπείο και προχώρησε σε νέες προκλήσεις σε βάρος της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας προέβη σε έμμεση, αλλά σαφή και προκλητική διασύνδεση του θέματος της κράτησης των δύο Ελλήνων αξιωματικών με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς την έκδοση των οποίων έχει, ως γνωστόν, απορρίψει τελεσίδικα η ελληνική Δικαιοσύνη.

Παράλληλα, η τουρκική αεροπορία προχώρησε χθες σε 45 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τα εφόδια που δίνει στη χώρα μας η ιδιότητά της ως Kράτους – μέλους της Ε.Ε., προκειμένου να καταστεί σαφές στην Τουρκία ότι δεν μπορεί να συνεχίσει χωρίς επιπτώσεις τη σημερινή παράνομη και αντιπαραγωγική τακτική της».