Δεν βγαίνουν τα «κουκιά» για την πρόταση της ΝΔ

Δεν βγαίνουν τα κοινοβουλευτικά «κουκιά» για την πρόταση της ΝΔ να συσταθεί προανακριτική για τη θητεία των κυρίων Κουρουμπλή, Ξανθού και Πολάκη στο υπουργείο Υγείας. Από τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις των κομμάτων θετική εμφανίζεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη και η Ένωση Κεντρώων, ενώ αρνητικοί οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.

Ειδικότερα, θετικός στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. «Φέρτε τα όλα να τα συζητήσουμε για να βγει η αλήθεια στο φως»,  ήταν η χαρακτηριστική του ατάκα.  Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της πρότασης υποστήριξε, ότι η υποχρέωση από το νόμο για υποχρεωτική ανατιμολόγηση των φαρμάκων, τουλάχιστον δυο φορές το χρόνο, ισχύει μέχρι και σήμερα.

Υπέρ της συγκρότησης προανακριτικής προκειμένου να «χυθεί άπλετο φως ώστε να μάθουμε γιατί δεν μειώνονται τα τελευταία χρόνια οι τιμές των φαρμάκων», τάχθηκε εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τα δυο μεγάλα κόμματα ότι «με τον τρόπο που επέλεξαν να λύσουν τις διαφορές τους οδηγούν στον ευτελισμό των θεσμών και της ίδιας της Δημοκρατίας».

Για «παράσταση» κάνει λόγο η Χ.Α.

Αντίθετα με Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων κινήθηκαν Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητοι Έλληνες. Κατά της πρότασης της ΝΔ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Ευάγγελος Καρακώστας. Χαρακτήρισε «παράσταση» τη συζήτηση στη Βουλή η οποία, όπως είπε, δεν διαφέρει σε τίποτα «από τις προηγούμενες που συγκροτήθηκαν κατά τα τελευταία 44 χρόνια και οι οποίες καταλήγουν στην έκδοση διαφορετικών πορισμάτων και στην κοινή διαπίστωση ότι σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών δεν μπορούν να παραπεμφθούν τα πολιτικά πρόσωπα γιατί τα αδικήματα τους έχουν παραγραφεί», κατέληξε.

«Βρίθει από ανακρίβειες η ανώνυμη επιστολή»

Αρνητικός ήταν και ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης. «Η ΝΔ στηρίζει την πρότασή της σε μια ανώνυμη επιστολή η οποία βρίθει από ανακρίβειες και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις με πυρά αντιπερισπασμού. Πριν από 15 ημέρες αμφισβητούσε τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων και τώρα έρχονται και στηρίζουν την πρότασή τους σε μια ανώνυμη επιστολή η οποία δεν αξίζει καν να συζητηθεί» σημείωσε.