«Δεν υπάρχει συναίνεση όταν η πολιτική ζωή βουλιάζει στη σκανδαλολογία»

«Όταν η πολιτική ζωή βουλιάζει στη σκανδαλολογία είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τελετή βράβευσης του 2ου διαγωνισμού ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.

Στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για τοξικότητα στην πολιτική ζωή της χώρας τις τελευταίες ημέρες και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει καμία διάθεση συναίνεσης στον πολιτικό βίο.

«Όταν η πολιτική ζωή του τόπου βουλιάζει στη σκανδαλολογία και στη λάσπη είναι δύσκολο να υπάρξει συναίνεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Αδιαπράγματευτα μεταρρυθμιστική η επόμενη κυβέρνηση”

Με την ευκαιρία επανέλαβε τις προσωπικές του δεσμεύσεις για μείωση των φόρων, τονίζοντας πως «η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αδιαπραγμάτευτα μεταρρυθμιστική». Φρόντισε μάλιστα να στείλει και το σχετικό προειδοποιητικό μήνυμα: «Δεν θα ανεχτώ προσωπικές ατζέντες και εσωκομματικές ισορροπίες» ξεκαθάρισε.

“Χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σοκ”

Σημείωσε τέλος πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σοκ που θα συμπυκνώνεται σε μεταρρυθμίσεις ελληνικής ιδιοκτησίας. Για αυτό το λόγο μίλησε για αλλαγές που θα τις αγκαλιάζει το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία.

«Καθώς το τρίτο πρόγραμμα πλησιάζει στο τέλος του και η ελληνική οικονομία μετά θα είναι εκτεθειμένη στις αγορές, πρέπει να γίνουν αλλαγές που θα τις αγκαλιάζει το πολιτικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία», συνέχισε και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.