«Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»

«Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» ανέφερε πριν λίγο στην Ολομέλεια της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την καρατόμηση της Ράνιας Αντωνοπούλου.

Όπως σχολίασε: «Έπρεπε να περάσουν 3 ολόκληρες ημέρες έντονης αντίδρασης για να δηλώσει ο κ. Τσίπρας αρχικά ενοχλημένος και στη συνέχεια να απομακρύνει την κ. Αντωνοπούλου. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που ψήφισε το νόμο που επέτρεψε στην κ. Αντωνοπούλου και τον σύζυγό της να παίρνουν επίδομα. Αυτή μάλιστα δεν ήταν μια αυτόματη διαδικασία. Η κ. Αντωνοπούλου έκανε αίτηση κάθε μήνα. Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε το 2015. η χώρα χανόταν και η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε επίδομα. Δεν υπήρξε ποτέ ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καταλόγισε στον αρμόδιο υπουργό ότι υπονομεύει μια πρόταση, μια ιδέα η οποία ενώ επί της αρχής είναι σωστή, υλοποιείται με λανθασμένο τρόπο. «Η πρότασή σας είναι αποσπασματική, δεν εντάσσεται σε κανένα πλαίσιο εξορθολογισμού της τριτοβάθμιας τεχνολογικής εκπαίδευσης και σύνδεσης με την αγορά εργασίας. Η νομοθέτηση γίνεται πρόχειρα και βιαστικά χωρίς σχέδιο και μελέτη» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Γραμμένο στο πόδι το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας»

Κατηγόρησε δε τον υπουργό Παιδείας ότι το νομοσχέδιο που συζητείται «είναι γραμμένο στο πόδι και γίνεται για να μαζέψετε ψήφους».

Κάλεσε μάλιστα τον Κ. Γαβρόγλου να είναι ειλικρινής για τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης. «Όταν γράφατε το νομοσχέδιο δεν είχατε κατά νου την πραγματική αναβάθμιση της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και γι’ αυτό δεν αναφέρετε στο νομοσχέδιο τα άλλα ΤΕΙ της χώρας», είπε και εκτίμησε ότι θα δημιουργηθούν νέες στρεβλώσεις και προβλήματα.

«Εμείς θέλουμε ουσιαστική Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση», είπε ο κ. Μητσοτάκης τα τόνισε ότι όραμα πρέπει να είναι η δημιουργία πανεπιστημίου εφαρμοσμένων επιστημών στην Αττική που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες και τεχνολογικές εξελίξεις.