Δημήτρης Σταμάτης: «Ξεφουσκώνει η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis»

Την εκτίμηση ότι «όσον αφορά στη συμμετοχή των πολιτικών προσώπων η υπόθεση Novartis έχει ήδη αρχίσει να ξεφουσκώνει» κάνει, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης.

Μεταξύ άλλων  υποστηρίζει ότι «η βιασύνη της κυβέρνησης να ανοίξει το φάκελο» εδράζεται αφενός στο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το συλλαλητήριο της Αθήνας και αφετέρου στο να χρησιμοποιήσει την υπόθεση Novartis «ως άφεση αμαρτιών για την ανικανότητα, τα ψέματα και την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική».

Ερωτηθείς για την έκβαση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση, ο κ. Σταμάτης εκτιμά ότι «η διαδικασία έχει ξεκινήσει στραβά» και εξηγεί ότι «η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να εξαντλήσει τη συζήτηση στη Βουλή σε μία μόνο συνεδρίαση για να περιορίσει το ξεγύμνωμα των παράνομων μεθοδεύσεων και των φαιδρών μαρτυρικών καταθέσεων μπροστά στα μάτια των πολιτών».

«Παράνομη η απόφαση για 10 κάλπες»

Επιπλέον, χαρακτηρίζει «προκλητική και παράνομη την απόφαση να στηθούν 10 κάλπες, μία για κάθε αναφερόμενο πολιτικό πρόσωπο», καθώς «δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη κατηγορία για κανέναν», και εκφράζει την ελπίδα να αλλάξει αυτό την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή.

Αναφερόμενος σε αυτό καθαυτό το σκάνδαλο Novartis, ο κ. Στάματης στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παραδέχεται ότι υπάρχει σκάνδαλο, αλλά όπως υποστηρίζει είναι «ένα οικονομικό σκάνδαλο που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 20 χώρες στον κόσμο» οι οποίες, «το αντιμετώπισαν με σοβαρότητα, ενώ εδώ στήθηκε μια πολιτική σκευωρία για να εξυπηρετηθούν δόλιοι πολιτικοί σκοποί».

«Αυθόρμητη αντίδραση η μήνυση Σαμαρά»

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζει η μήνυση που κατέθεσε ο πρώην πρωθυπουργός ως «αυθόρμητη αντίδραση ενός ανθρώπου που βλέπει να επιχειρείται ο διασυρμός του» και σημειώνει ότι «η μήνυση αυτή θα εξαντληθεί στα ποινικά δικαστήρια με την καταδίκη όσων σχεδίασαν και εκτέλεσαν τη σκευωρία».

«Ορθώς διεγράφη ο Αντώναρος»

Επιπλέον, ο Δημήτρης Σταμάτης υποστηρίζει ότι «ορθώς διεγράφη από τη ΝΔ ο Ευάγγελος Αντώναρος», λέγοντας ότι «κατ΄ επανάληψη είχε υπερβεί τα εσκαμμένα».

Ερωτηθείς για το ζήτημα του ονόματος με την ΠΓΔΜ, ο κ. Στμάτης υπενθυμίζει ότι «το 1993 είχε παραιτηθεί από βουλευτής για το όνομα της Μακεδονίας» και επιμένει ότι «δεν πρόκειται να το αποδεχτεί ποτέ» καθώς, όπως λέει: «Το όνομα της Μακεδονίας είναι το όχημα αναγνώρισης της ύπαρξης ενός ανύπαρκτου “μακεδονικού έθνους”».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν φοβάται κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας υποστηρίζει ότι «η εξαγωγή της εσωτερικής κρίσης είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει τον κ. Ερντογάν σε επικίνδυνες συμπεριφορές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ