Δουζίνας: Πρέπει να τελειώσει η κατάσταση με τους χούλιγκανς της γραβάτας

«Έπρεπε και πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει μία κατάσταση, στην οποία οι χούλιγκανς της γραβάτας έχουν επιβάλει στο ποδόσφαιρο -και γενικότερα και στην πολιτική και στα media- μία σειρά από απόψεις, από εκφράσεις, από τρόπο λειτουργίας, ο οποίος προφανώς δεν αποτελεί κόσμημα για την ελληνική πολιτική ζωή» δήλωσε ο βουλευτής Α’ Πειραιώς του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Δουζίνας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας την κυβερνητική απόφαση για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήματος, ύστερα από όσα συνέβησαν την Κυριακή στην Τούμπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, με την εισβολή του οπλοφόρου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, ο κ. Δουζίνας παρατήρησε πως «τα τελευταία γεγονότα αποτελούν αποκορύφωμα μιας σειράς ανάλογων γεγονότων», αναγνωρίζοντας, ωστόσο, πως υφίσταται θέμα αδικίας για ομάδες, οι οποίες δεν είχαν ανάμειξη σε επεισόδια.

«Προφανώς οδηγεί (η διακοπή του πρωταθλήματος) και στην τιμωρία ομάδων, οι οποίες δεν είναι ανακατεμένες και οι οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη σε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Αλλά η κατάσταση είναι γενικότερη, η αρρώστια είναι γενικότερη. Εδώ είχαμε αυτή τη στιγμή το σπάσιμο αυτού του οιδήματος, του σπυριού» επισήμανε, ευχόμενος «αυτό το πολύ ατυχές και λυπηρό γεγονός, που συνέβη προχθές, να δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση και στις αθλητικές Αρχές να δημιουργήσουν πραγματικά ένα καθεστώς, μέσα στο οποίο το ποδόσφαιρο θα ξαναγυρίσει εκεί που ήταν».

«Κάποια στιγμή», συνέχισε ο βουλευτής, «ορισμένα εξαιρετικά δραστήρια και δραστικά μέσα, παρότι για τους ανθρώπους, οι οποίοι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν η πηγή του προβλήματος, μπορεί να εμφανίζονται άδικα, ίσως να βοηθάνε στη γενικότερη κάθαρση του αθλήματος και του αθλητισμού γενικότερα, ίσως τέτοιας μορφής μέτρα, τα οποία βέβαια πρέπει να λαμβάνουν υπόψη, ότι δεν είναι σωστό να γίνει αδικία -δεν πρέπει και αυτοί που φταίνε και αυτοί που είναι αθώοι να τιμωρηθούν εξίσου- από την άλλη πλευρά το πρόβλημα ανήκει σε όλους, είναι γενικό πρόβλημα, είναι όλων των ομάδων, όλων των χούλιγκανς με γραβάτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ