Δούρου: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Για “στοχοποίηση, διαστρέβλωση προπαγάνδα” με την “εξαφάνιση οτιδήποτε θετικού” και “υπερβολική αγωνία να πείσουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα, και να μας φορτώνουν τα πάντα …” μιλά η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου με αναρτησή της στο Facebook και κάνει λόγο για “επίθεση με την πρακτική των Fake news”.


Αφορμή το χθεσινοβραδινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με θέμα: «Η Ρ. Δούρου ξεκινά την αντεπίθεσή της για να αναστρέψει το κλίμα αναφορικά με τις ενέργειες της Περιφέρειας στο Μάτι,  μέσω  διαδικτυακής εκστρατείας προβολής του έργου της ανακατασκευής των αθλητικών εγκαταστάσεων στον δήμο Βύρωνα».  

Μόνο που ο ρεπόρτερ παρέλειψε να αναφέρει ή δεν γνώριζε(;) ότι το συγκεκριμένο βίντεο της σειράς των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής, δεν είναι το πρώτο ή το δεύτερο αλλά το 19ο της καμπάνιας η οποία έχει ξεκινήσει ήδη εδώ και επτά μήνες, σημειώνει η κ. Δούρου. 


Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής αναφέρει στην ανάρτησή της:
«Από τον Μάρτιο έχουμε ξεκινήσει την καμπάνια για την αδιαμεσολάβητη ενημέρωση των πολιτών για τα έργα που «τρέχουν» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, από την εμβληματική ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, παιδικές χαρές και δρόμους ως τα αντιπλημμυρικά έργα που στο Κορωπί, τη Νέα Σμύρνη, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι.


Από τον Μάρτιο έως και χθες, ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, που έχει κάνει σημαία του την ενημέρωση, δεν είχε δει και δεν είχε ακούσει τίποτα από όλα αυτά, δεν είχε πέσει ούτε «κατά τύχη» πάνω σε ένα από τα 18 (!) βίντεο που είχαν ανέβει στα social media για την παρουσίαση των έργων αυτών.


Ο ΣΚΑΙ, λοιπόν, ανακάλυψε μόλις σήμερα την καμπάνια, είδε το 19ο βίντεο που ανεβάσαμε σήμερα και έσπευσε να το παρουσιάσει ως δήθεν «αντεπίθεση» μου απέναντι στα όσα έχουν γραφτεί για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο Μάτι.


Απολύτως αναμενόμενη η σημερινή παρανόηση. Και «εξυπηρετική» για το αφήγημα που θέλει να παρουσιάσει ο ΣΚΑΙ, αυτό της προεκλογικής τάχα μου αγωνίας τόσο του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης όσο και δικής μου.


Και είναι τέτοια η «αγωνία» μου που (για τη δική τους λογική) μπορεί να συνδέσει ένα έργο (σαφώς απαραίτητο και σημαντικό) στον Βύρωνα με την τραγωδία που συνέβη τον Ιούλιο στο Μάτι….
Είναι όμως fake news η δήθεν «αντεπίθεση» που είδε ο ΣΚΑΙ σήμερα σε μία καμπάνια που μετράει ήδη 7 μήνες.


Fake news, ακριβώς σαν αυτά που προσπαθούν να αντιπαλέψουν τα συγκεκριμένα βίντεο.
Fake news σαν το δήθεν φάουλ που είχαν ανακαλύψει ακριβώς ένα χρόνο πριν στον ΣΚΑΙ με την αγγλική μετάφραση του τίτλου «Περιφερειάρχης Αττικής» ως Governor of Attica.
Που για τη Δούρου δείχνει άγνοια αγγλικών αλλά για άλλους Περιφερειάρχες είναι οκ και politically correct, ή απλά είναι … Σαββάτο!.


Μόνο που όλα αυτά δείχνουν τη δικιά τους “αγωνία”! Η στοχοποίηση, η με κάθε μέσο “δολοφονία χαρακτήρα”, η διαστρέβλωση, η προπαγάνδα, η εξαφάνιση οτιδήποτε θετικού και η υπερβολική αγωνία να πείσουν ότι δεν έχει γίνει τίποτα, και να μας φορτώνουν τα πάντα …
Εμείς συνεχίζουμε. Πάμε κόντρα στο ρεύμα. Επιλέγουμε να δείξουμε την αλήθεια. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ