Δρόμους τουριστικής συνεργασίας ανοίγουν Αθήνα-Πεκίνο

Δρόμους τουριστικής συνεργασίας ανοίγουν Αθήνα και Πεκίνο μετά τη συνάντηση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά με τον Γενικό Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πεκίνου, Cai Qi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η υπουργός ενημέρωσε τον κ. Qi για το δυναμικό άνοιγμα στην κινεζική τουριστική αγορά, που αποτέλεσε στρατηγική επιλογή στον σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού και στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική από το 2015. Αναφέρθηκε στη σημαντική διψήφια αύξηση που καταγράφεται τα τρία τελευταία χρόνια στις αφίξεις Κινέζων τουριστών στη χώρα μας και στο πρόγραμμα προώθησης και προβολής με στόχο την προσέλκυση νέου τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη τόνισε την ενεργή υποστήριξη της χώρας μας στη διεθνή πρωτοβουλία για το δρόμο του μεταξιού και ειδικότερα όσον αφορά τον Τουρισμό. Επίσης αναφέρθηκε στην επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στη Σαγκάη για τα εγκαίνια του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου HellasHouse και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΙΤΒ China, όπως επίσης και στις επαφές που θα πραγματοποιήσει για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα.

Αποδοτική η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Πεκίνου

O κ. Qi προσκάλεσε την κα Κουντουρά σε συνάντηση στο Πεκίνο για τα θέματα της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης ΒΙΤΕ, όπου επίσης η Ελλάδα και ο ΕΟΤ συμμετέχουν με περίπτερο.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στη συνάντηση επίσης έγινε αναφορά στην απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας- Πεκίνου από το Σεπτέμβριο του 2017 που έχει συμβάλλει στην άμεση αύξηση των τουριστικών ροών.

Η υπουργός ήταν κεντρική ομιλήτρια στην εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Ζάππειο η Επιτροπή Τουρισμού του Πεκίνου για τις Ολυμπιακές Πόλεις που συνδέονται με τον Δρόμο του Μεταξιού. Στην ομιλία της αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή του τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία, και στα αμοιβαία οφέλη που δημιουργεί η ενδυνάμωση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας στην ευρύτερη εμπορική, οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα. Χαιρέτισε την πρωτοβουλία της Επιτροπής Τουρισμού του Πεκίνου, τονίζοντας τη στήριξη της Ελλάδας και του υπουργείου Τουρισμού σε κάθε δράση που προάγει τον τουρισμό και την εξωστρέφεια, και ανοίγει νέους δρόμους συνεργασίας.