Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες Κοτζιά για απειλές κατά της ζωής του

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν οι καταγγελίες περί απειλών κατά της ζωής του υπουργού Εξωτερικών Νίκος Κοτζιά.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρενέβη – και μάλιστα χωρίς προηγούμενη έγκληση – και διαβίβασε τα σχετικά δημοσιεύματα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα.

Αντικείμενο της έρευνας που ξεκινάει θα είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις εκτός από αυτή της απειλής για την οποία απαιτείται έγκληση.

Στις ραδιοφωνικές του δηλώσεις στο 24/7, ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Έχω πάρει 800 επιστολές με απειλές κατά της ζωής μου και της οικογένειάς μου. Έχω πάρει κούτες με αίματα και με χώματα ποτισμένα με αίμα, σφαίρες. Πού είναι ο εισαγγελέας; Μιλάμε για βαριά κακουργήματα στα οποία δεν βλέπω κανείς να αντιδρά. Βρήκα τα τηλέφωνα, τις διευθύνσεις και τα ονόματα ανθρώπων που με απειλούν τηλεφωνικά. Οι αρχές κάνουν απλώς συστάσεις. Όλο αυτό θυμίζει την περίοδο ’63-’65. Έχουμε εκτροπή σε ρητορική μίσους. Έχετε δει κανέναν εισαγγελέα να ενοχλείται;».

YouTube
YouTube