Διέγραψε τον Ευάγγελο Αντώναρο ο Μητσοτάκης

Τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελο Αντώναρο διέγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριακός Μητσοτάκης.

Υπόθεση Novartis

Αιτία της διαγραφής σύμφωνα με τις πληροφορίες στάθηκαν οι επίθεσεις μέσω των σόσιαλ μίντια, του πρωην κυβερνητικού εκπροσώπου κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis.

Μέχρι στιγμής ο πρωήν κυβερνητικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή δεν έχει προβεί σε κάποια δήλωση για τη διαγραφή του.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

Με μία λιτή ανακοίνωση το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε την διαγραφή του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελου Αντώναρου.

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ευάγγελος Αντώναρος τίθεται εκτός Κόμματος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ευ. Αντώναρος: Από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έμαθα τη διαγραφή μου

Με ανακοίνωση του στο facebook ο Ευάγγελος Αντώναρος χαρακτηρίζει αντικαταστατική τη διαγραφή του και συνεπώς άκυρη εφόσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και καλεί τον Κυριακό Μητσοτάκη να δώσει οδηγίες για την “άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιεχόμενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος του”, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Αντώναρου

«Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη στην οποία ανήκω από την εποχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή συνεχώς και αδιάλειπτα και θα συνεχίσω φυσικά να ανήκω έχει αρχές, αξίες, κώδικες συμπεριφοράς και καταστατικές διατάξεις.

Αυτές σήμερα παραβιάσθηκαν κατάφωρα.

Πληροφορήθηκα με έκπληξή μου από δημοσιογράφους και τα μέσα ενημέρωσης ότι με απόφαση του κ. Μητσοτάκη “τίθεμαι” εκτός κόμματος.

Η απόφαση αυτή είναι αντικαταστατική και συνεπώς άκυρη εφ όσον δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αναμένω από τον κ. Μητσοτάκη που ευαγγελιζόταν νέα ήθη να ζητήσει την άμεση σύγκληση των αρμοδίων οργάνων του κόμματος καθώς και να καταθέσει πλήρως δικαιολογημένο σχετικό αίτημα. Επίσης τον καλώ να δώσει οδηγίες για την άμεση διακοπή των διαρροών με συκοφαντικό περιέχομενο που διακινούνται από εντεταλμένα κομματικά στελέχη σε βάρος μου στα μέσα ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλωστε η ιστορία μου και η μεγάλη διαδρομή μου στη παράταξη και στα κυβερνητικά της σχήματα είναι γνωστές.

Και δεν επιτρέπω σε κανένα και φυσικά ούτε και στον κ. Μητσοτάκη να τις θέτει σε οποιασδήποτε μορφής αμφισβήτηση – με κανένα πρόσχημα και για κανένα ευκαιριακό σχεδιασμό. Όλοι γνωριζόμαστε καλά σ αυτόν τον τόπο.

Θα επανέλθω όταν ενημερωθώ για τη στάση του κ. Μητσοτάκη.»