«Επίθεση» Κικίλια στην κυβέρνηση για εθνικά και Novartis

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση από τον Βασίλη Κικίλια, τόσο στα εθνικά θέματα, όσο και στην υπόθεση της Novartis. Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τους κυβερνώντες για «μυστική διπλωματία» και «λάθος χειρισμούς», ενώ έκανε λόγο και για «πολύ επικίνδυνο δρόμο» στα θέματα Δικαιοσύνης.

«Τα θέματα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, της τουρκικής προκλητικότητας και των τσάμηδων, άνοιξαν επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με μυστική διπλωματία, με λάθος χειρισμούς και ταυτόχρονα κουνώντας το δάχτυλο στην αξιωματική αντιπολίτευση» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Την ίδια ώρα που είμαστε στριμωγμένοι στα εθνικά θέματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι αποκλιμακώνεται η ένταση στο Αιγαίο», συμπλήρωσε.

Η συναίνεση της ΝΔ

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, εξάλλου, «η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφεραν συναίνεση στο Προσφυγικό / Μεταναστευτικό και στα θέματα εσωτερικής ασφάλειας», αλλά όπως χαρακτηριστικά σχολίασε: «συναίνεση με υποκριτικές, ψευδεπίγραφες και ψευτοπαληκαρίσιες δηλώσεις, δεν γίνεται».

Η υπόθεση Novartis

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με τον κ. Κικίλια «η κυβέρνηση μάς πηγαίνει σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια», καθώς «με τη λογική των κουκουλοφόρων μαρτύρων που εάν ψευδομαρτυρήσουν δεν έχουν καμία ποινική ευθύνη, μπορεί μια επόμενη κυβέρνηση να εμφανίσει μάρτυρες με κουκούλες και να διώξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, ή ακόμα και πολίτες».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο βουλευτής της ΝΔ επικαλέστηκε όλες τις ανακοινώσεις των εισαγγελικών και δικαστικών ενώσεων για να τονίσει ότι «ο δρόμος που έχει ακολουθήσει στα θέματα Δικαιοσύνης η κυβέρνηση είναι πολύ επικίνδυνος για το Κράτος Δικαίου και τη Δημοκρατία μας».

Το επίδομα της Ράνιας Αντωνοπούλου

Ο κ. Κικίλιας κλήθηκε να σχολιάσει και το θέμα με το επίδομα της Ράνιας Αντωνοπούλου και επισήμανε πως τόσο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και ο σύζυγός της οφείλουν «να δώσουν μια απάντηση».