Επίθεση Κοντονή στον Μαρινάκη μέσω ΝΔ και ΔΗΣΥ

Επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μέσω ΝΔ και ΔΗΣΥ, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στον Πειραιά, τονίζοντας ότι η «κραυγαλέα σιωπή» τους αποκαλύπτει τη διαπλοκή τους με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

«Περίμενα σήμερα, τουλάχιστον εκ των υστέρων, και αφού προκληθήκατε από την κυβέρνηση, μια σαφή καταδίκη αυτών που έγιναν χθες στον Πειραιά. Υπήρξε βία κατά πολιτικού κόμματος, βία κατά στελέχους πολιτικού κόμματος και συγκεκριμένα του υπουργού Οικονομικών», υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Καταδικάστε τα επεισόδια»

Και συνέχισε απευθυνόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΝΔ: «Εάν εσείς έρχεστε στη Βουλή και κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι ανέχεται τη βία και υποθάλπει τη βία, τότε έπρεπε να είστε οι πρώτοι που θα καταδικάσετε αυτά τα επεισόδια. Το κόμμα σας σιωπά! Και σιωπά πάνω από 24 ώρες! Αν είχε συμβεί κάτι παρόμοιο για οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα ή πολιτικό στέλεχος, θα είχατε εκδώσει 15 ανακοινώσεις και θα είχατε βγει στα κανάλια να μας πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει τη βία! Τα ίδια και η ΝΔ!”.

«Οι εκλεκτικές συγγένειες του κ. Μαρινάκη»

Ο Σταύρος Κοντονής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνέδεσε την απουσία καταδικαστικών αποφάσεων για τα χθεσινά επεισόδια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τη στήριξη επιχειρηματικών συμφερόντων. «Οι εκλεκτικές συγγένειες του κ. Μαρινάκη με την οικογένεια Μητσοτάκη, απαγορεύουν την έκδοση ανακοινώσεων;» είπε και συνέχισε: «Το γεγονός ότι οι εφημερίδες του κ. Μαρινάκη είναι οι ντουντούκες της ΔΗ.ΣΥ. και αυτό απαγορεύει στη ΔΗ.ΣΥ. να εκδώσει μία ανακοίνωσή, έτσι για τα μάτια του κόσμου;» σχολίασε

«Θυμίζουν το ’63 στη Θεσσαλονίκη όταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης»

«Αυτή η στάση σας, αποκαλύπτει τη διαπλοκή με τα επιχειρηματικά συμφέροντα! Αυτή η κραυγαλέα σιωπή σας γι΄αυτά που έγιναν, αποκαλύπτει την εμπλοκή σας και τη δικαιολόγηση αυτών των επιχειρηματικών συμφερόντων, οι οποίοι νομίζουν ότι επειδή κατέχουν τον πλούτο ή επειδή είναι ιδιοκτήτες ομάδων και εφημερίδων, μπορούν να διαφεντεύουν την πολιτική κατάσταση της χώρας! Χθες στον Πειραιά, 150-200 τύποι, εγκάθετοι τραμπούκοι, επιτέθηκαν κατά του υπουργού Οικονομικών και μιας πολιτικής συγκέντρωσης. Αυτά θυμίζουν τις αντισυγκεντρώσεις το ‘63 στη Θεσσαλονίκη όταν δολοφονήθηκε ο Λαμπράκης!», είπε ο κ. Κοντονής.