«Δεν ψηφίζω σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία»

Ζουράρις δεν ψηφίζω σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία

“Kolotoumpa” ολκής από τον Κώστα Ζουράρι ο οποίος άφησε στην άκρη τις αμπελοφιλοσοφίες του στυλ «δεν έγινε και τίποτα αν χάσουμε μερικά νησιά» και δηλώνει τώρα πως θα καταψηφίσει εάν έλθει στη Βουλή πρόταση σύνθετης ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο «Μακεδονία».

«Αν έρθει σύνθετη ονομασία με τον όρο »Μακεδονία» δεν πρόκειται να ψηφίσω. Με τίποτα. Μα τα γράφω από το 1992», δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, αφήνοντας στο… παρελθόν παλαιότερες τηλεοπτικές του δηλώσεις ότι θα ψηφίζει επ’ αόριστον τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και να αφορούν την προσάρτηση της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Δείτε, για να θυμηθείτε, το παλαιότερο βίντεο με τις δηλώσεις Ζουράρι:

https://youtu.be/8_q80_sEBg0

Αλλάζει τροπάριο τώρα!

Αφουγκραζόμενος το κλίμα της εποχής, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ άλλαξε… τροπάριο.  «Ήμουν επί τρεισήμισι ώρες στο συλλαλητήριο. Μίλησα με τον κόσμο. Το κεντρικό θέμα για όλους τους Μακεδόνες είναι το όνομα. Δεν είναι ο αλυτρωτισμός που υπάρχει σε μερικά άρθρα. Τα αγάλματα και τα αεροδρόμια είναι δευτερεύοντα, τα έβαλαν για να τα αφαιρέσουν και να πουν ότι έκαναν υποχωρήσεις. Το όνομα »Μακεδονία» είναι το επιθετικό, το αλυτρωτικό», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τις κινήσεις αυτές ως «στρατηγική» από την πλευρά των Σκοπίων: «Ναι είναι στρατηγική. Η επιθετικότητα όμως βρίσκεται στο όνομα. Αφού θέλουν να δημιουργήσουν ένα έθνος, αναφέρθηκαν στον Φίλιππο και τον Μέγα Αλέξανδρο. Λένε ότι μπορεί να υπάρξει μια γεωγραφική ονομασία. Επιστημονικά και πολιτικά δεν υπάρχει γεωγραφική ονομασία, η ονομασία είναι πάντα και μόνο πολιτική, ανθρωπογενής, ανθρωποκεντρική. Οι άνθρωποι το ορίζουν».

Προσπαθεί να χρυσώσει το χάπι για τα νησιά του Αιγαίου

Τέλος, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αναφορικά με την περίφημη δήλωσή του για τα νησιά, είπε: «Στην πρώτη συνάντηση που κάναμε στο υπουργείο, μιλούσα για τη σημασία της ελληνικής γλώσσας και έλεγα ότι πρωταρχικό σημείο είναι η γλώσσα. Μπορούμε να χάσουμε 16 νησιά, αλλά τα ξαναπαίρνουμε, αλλά τη γλώσσα όταν τη χάσουμε δεν τα ξαναπαίρνουμε. Ιστορικά χάσαμε 5.800 νησιά. Τα ξανακερδίσαμε όλα! Εάν χάσουμε τα νησιά είναι δευτερεύον σε σχέση με τη γλώσσα. Αυτό είπα. Δεν είπα ότι »δεν τρέχει τίποτα».

«Τα νησιά τα παίρνουμε πάντοτε. Όταν δεν το καταλαβαίνει αυτό κάποιος, είναι κακόβουλος, ή ηλίθιος» κατέληξε.

Τα συμπεράσματά δικά σας!